Σφακιανάκης: «Οι μεγαλύτερες μπίζνες μετά τα όπλα και τα ναρκωτικά είναι η παιδική πορνογραφία

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “ΕπιΚοινωνία”, με τη Μάριον Μιχελιδάκη (19/6/2020), μιλάει για το πώς δρουν τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και πώς προστατεύουμε τα παιδιά μας, με αφορμή την υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης.

Η παιδική πορνογραφία είναι μια διεθνής μπίζνα πολλών δισ. ευρώ. Τα οργανωμένα κυκλώματα μαζεύουν παιδιά από φτωχογειτονιές, τα βιάζουν και οι παιδόφιλοι πληρώνουν πολλά χρήματα προκειμένου να παρακολουθήσουν τον βιασμό σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια αυτά τα videos που γυρίζονται σε studios παραγωγής, “ανεβαίνουν” στο σκοτεινό διαδίκτυο και μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει πληρώνοντας με ψηφιακά νομίσματα. Μπορεί ένα video να κοστίζει 15-20.000€. Η τιμή εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας. Τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης είναι κυρίως από ανθρώπους του φιλικού ή συγγενικού περιβάλλοντος. Η Ελληνική Αστυνομία είναι πλήρως εξοπλισμένη και λειτουργεί κι αυτόνομα.

https://youtu.be/8J-IvJVZ1tk

 

Διαβάστε ακόμη

Παιδιά Δημοτικού εξανάγκασαν συμμαθητή τους να πιει νερό από τουαλέτα
Καταδικάστηκε η μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο
Ανακοινώθηκαν νέα vouchers για αγορές σε σούπερ μάρκετ
Η αποτυχία είναι το πρώτο βήμα της επιτυχίας
Ομάδα μαθητών δέχτηκε επίθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Γιατρός προειδοποιεί για δημοφιλές φρούτο

Δείτε ακόμη

Η φροντίδα του θεατρικού κουστουμιού στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
“Όταν τα λουλούδια ταξιδεύουν…” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
“Όταν τα κοχύλια ονειρεύονται… με τον Max Ernst!” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Athens Bike Festival: H μεγάλη γιορτή ποδηλάτου επιστρέφει
Η παιδική χαρά στο Πεδίο του Αρεως
Μια σύγχρονη και συμπεριληπτική παιδική χαρά
Share This Post