Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία έτοιμες να υποδεχτούν ασυνόδευτα παιδιά

Μία κάποια λύση φαίνεται ότι προσπαθεί να βρει η ΕΕ για το μεταναστευτικό θέμα, σε συνέχεια της καταστροφής της Μόριας.  Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις για τη μετανάστευση και το άσυλο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο Βερολίνο και στο Παρίσι δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν από 100 με 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας, με την Ολλανδία να ακολουθεί. Στον αντίποδα Πολωνία,  Ουγγαρία,  Τσεχία και Σλοβακία έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως “Μαζί με τη γερμανική προεδρία θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό για τη μετεγκατάσταση των 400 ασυνόδευτων ανηλίκων σε νέες εστίες σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, ένα νέο πραγματικό ευρωπαϊκό πλαίσιο το οποίο απαιτείται για να διαχειρίζεται τις πολιτικές των  χωρών μελών και τις αποφάσεις και να προσφέρει μια πραγματική απάντηση που θα μπορεί να παρέχει βεβαιότητα και σαφήνεια για τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη και θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού γίνεται με αποτελεσματικότητα και με βάση τις αξίες μας”.

https://kidshub.gr/h-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%b1/

 

Διαβάστε ακόμη

Τρίχρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να πνιγεί σε παραλία
Η μικρή Ελεονώρα κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post