Δύο γιαγιάδες κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες

Σε ηλικία 81 ετών, η Ellie και η Sandy ξεκίνησαν το ταξίδι, φεύγοντας από τα σπίτια τους στο Ντάλας με πρώτο σταθμό την Ανταρκτική!

«Η Ellie κι εγώ αγαπάμε τα ταξίδια, η υγεία μας είναι καλή, ταξιδεύουμε καλά μαζί. Σκεφτήκαμε: “Δεν θα ήταν διασκεδαστικό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 ετών;”», είπε η Sandy Hazelip, σύμφωνα με το blog Αround the World at 80, που δημιούργησαν.

Αν και η πανδημία COVID-19 ανάγκασε τις δύο φίλες να αναβάλουν το σχέδιο τους για δύο χρόνια, οι δύο τους τελικά πραγματοποίησαν το μεγάλο τους ταξίδι στα 81 τους!

«Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο», λένε.

Δυο 81χρονες φίλες ταξίδεψαν όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες: «Θέλαμε περιπέτεια, όχι comfort zone»

Από εκεί, και σε μόλις 80 ημέρες, οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, από το βόρειο σέλας της Λαπωνίας στο Βόρειο Πόλο και τις ερήμους της Αφρικής μέχρι τα αρχαία μνημεία της Ρώμης.

Οι δυο φίλες, γνωρίστηκαν στη Ζάμπια πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής, είπαν πως ο τρόπος να καταφέρουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι ήταν μέσω ενός λιτού και καλά μελετημένου budget. Το μέσο κόστος των ξενοδοχείων τους ανά διανυκτέρευση; 29 δολάρια το άτομο.

Δυο 81χρονες φίλες ταξίδεψαν όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες: «Θέλαμε περιπέτεια, όχι comfort zone»

«Δεν θέλαμε την comfort zone μας. Θέλαμε μια περιπέτεια», εξήγησε η Ellie Hamby για την απόφαση να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα για ανέσεις που μπορεί να προσφέρουν πολυτελή ξενοδοχεία.

Οι δύο φίλες, που είναι και γιαγιάδες, κοιμήθηκαν ακόμη και σε αεροδρόμια για να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους εγκαίρως.

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΠΑ – Παιδικοί σταθμοί: Αυξάνονται οι δικαιούχοι των voucher της ΕΕΤΑΑ
Οι Millennials γέννησαν την «Gen Alpha»
Ένοχη η Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες
Κολωνός: Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση για Μίχο και τους άλλους 25 κατηγορουμένους
Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post