Κυρώσεις στους μαθητές που δεν φορούν μάσκα

Κυρώσεις προς τους γονείς των παιδιών που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας είπε κατ’ αρχήν ότι «δεν πρέπει να τιμωρείται ένα παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα του. Το βασικό είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές ότι είναι για την υγεία τους η χρήση μάσκας».

«Αν κάποιος δεν φορά μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη και για αυτό το πλέγμα των κυρώσεων- που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πέτσας είπε: «Για τα σχολεία  είπε χθες η κυρία Κεραμέως ότι ο μέσος όρος αριθμών μαθητών ανά τάξη, είναι 17. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπου υπάρχουν πράγματι πολλά παιδιά ανά τάξη. Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Πρέπει, επομένως, να έχουμε προετοιμάσει ένα σύστημα που να επιτρέπει ότι θα περιχαρακώνουμε ενδεχόμενα κρούσματα και θα διαφυλάττουμε την υγεία των μαθητών. Γι’ αυτό προκρίθηκε η χρήση μάσκας και ένα πλέγμα πολιτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Να τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών, να πλένουμε τα χέρια μας, να τηρούμε αποστάσεις, να μη συγχρωτιζόμαστε, να φοράμε τη μάσκα, να γίνονται ξεχωριστά διαλείμματα, να χρησιμοποιείται για παράδειγμα παγούρι, ώστε να μην υπάρχουν συνωστισμοί στις βρύσες, στους ψύκτες ή αλλού.  Αυτά κάνουν ένα πλέγμα που θα βοηθήσει να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία μας».

https://kidshub.gr/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%cf%89%cf%82-%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84/

 

Διαβάστε ακόμη

SNF Nostos Run: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
Λαγοκέφαλος: Ο χάρτης με τις περιοχές που έχει εμφανιστεί
Σταματά πριν ξεκινήσει το νέο αμφιθέατρο στο Ζάππειο
Οι “Μικροί Ιχνευτές” επιστρέφουν στην Επίδαυρο
Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση
Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για παιδιά

Δείτε ακόμη

«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Share This Post