Κορονοϊός: Αύξηση 10% των κρουσμάτων στα παιδιά στη χώρα μας

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο υγείας στις 12 Φεβρουαρίου, έχει όντως παρατηρηθεί μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, της τάξεως του 10%.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου που άνοιξε η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα παιδιά κάτω των 17 ετών αφορούσαν στο 6% του συνόλου των κρουσμάτων μέχρι εκείνη την στιγμή στην Ελλάδα, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου το ποσοστό αυξήθηκε στο 6,7%, μια αύξηση της τάξεως του 10%.

Αυτό πιθανότατα να οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό τεστ που γίνονται τώρα πια στα παιδιά και λόγω του άγχους των γονέων, αλλά και της δυνατότητας που δίνεται με τα rapid test που είναι και τα πιο προσβάσιμα και εύκολα.

Η γνώμη των περισσοτέρων στην Επιτροπή, είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην κινητικότητα των γονέων. Όταν οι γονείς στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, έχουν πιο μεγάλη δυνατότητα και να γυρίσουν στην εργασία τους, αλλά και γενικά να κινηθούν εκτός σπιτιού.

Τώρα, αναφορικά με τα μεταλλαγμένα στελέχη, πολύ πρόσφατα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει την μεγαλύτερη εμπειρία στο βρετανικό στέλεχος, φαίνεται ότι αυξάνεται η μεταδοτικότητα με αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος, εξίσου όμως στα παιδιά και στους ενήλικες.

Πρόσφατα μάλιστα, προχτές, στο Lancet βγήκε μια δημοσίευση από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συνέκριναν την νοσηρότητα στα παιδιά στο πρώτο και το δεύτερο επιδημικό κύμα. Θυμίζω ότι στο δεύτερο επιδημικό κύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 90% των κρουσμάτων αφορούσε στο μεταλλαγμένο στέλεχος, στο βρετανικό.

Η μελέτη, λοιπόν, αυτή έδειξε ότι τα παιδιά τα οποία νοσηλεύτηκαν στο δεύτερο επιδημικό κύμα, είχαν σαφώς ηπιότερη κλινική εικόνα. Φαίνεται, λοιπόν, από αυτά τα πρώτα στοιχεία ότι όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται και η νοσηρότητα στα παιδιά που μολύνονται με το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος.

 

https://kidshub.gr/medical/%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba/

 

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Η κατάσταση της 13χρονης που έπεσε από το μπαλκόνι σχολείου
13χρονη μαθήτρια έπεσε από μπαλκόνι σχολείου
Αλλάζει απότομα ο καιρός για 48 ώρες
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας

Δείτε ακόμη

Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ: Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
Share This Post