Βρέφος 30 ημερών με RSV νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ένα βρέφος μόλις 30 ημερών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη μόλυνσή του από τον εποχικό ιό RSV.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το βρέφος εισήχθη χθες κατά τη διάρκεια της εφημερίας σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση, καθώς η κλινική του εικόνα ήταν πολύ επιβαρυμένη.

Το κοριτσάκι παραμένει στη ΜΕΘ, με την κατάστασή του να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ το ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί στενά την πορεία της υγείας του.

Η λοίμωξη από RSV συνήθως εκδηλώνεται με ρινική καταρροή, απόφραξη της μύτης με παχύρρευστη βλέννα, πυρετό, άρνηση σίτισης, αίσθημα αδυναμίας και έντονη κόπωση.

Σε πολύ μικρά βρέφη, όμως, τα συμπτώματα μπορεί να είναι λιγότερο εμφανή και πιο ύπουλα, με πιθανή εκδήλωση μόνο ευερεθιστότητας, μειωμένης δραστηριότητας ή ακόμα και επεισοδίων άπνοιας, χωρίς άλλα σαφή σημάδια της λοίμωξης.

Διαβάστε ακόμη

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων λόγω οσμής αερίου
“Ξεχασμένο Νησί”: Η νέα παιδική ταινία
Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα – 4 παιδιά στο νοσοκομείο
Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ΕΒΕ: Δωρεάν e-books με ένα κλικ από την Εθνική Βιβλιοθήκη
«Μπλόκο» στα Social Media στα παιδιά κάτω των 15 ετών
Από τη διάγνωση στη θεατρική σκηνή: Η Χριστίνα Ντούμα και το «Theodore’s Miracle»

Δείτε ακόμη

“Ρομπέν, η καρδιά του δάσους” στο Εθνικό θέατρο
“Ο φίλος μου ο Φρανκενστάιν” στο Μέγαρο Μουσικής
Πού πήγαν οι νότες; στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
«Τα Αόρατα Πράγματα»: Πρόγραμμα για παιδιά στην Εθνική Πινακοθήκη
“3-2-1 Εκτόξευση” στο Πλανητάριο
Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
Share This Post