Σχολεία: 24ωρη απεργία την Πέμπτη
Με την ΑΔΕΔΥ να έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, η ΟΛΜΕ καλεί καθηγητές και δασκάλους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και να συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία.
Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.
Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.»
Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.
Συγκεκριμένα, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ θα συμμετέχει με στάση εργασίας στα λεωφορεία στην απεργία του Εργατικού Κέντρο Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτό, τα λεωφορεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα κινούνται μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου, ενώ οι οδηγοί θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στις 12 τα μεσάνυχτα.