Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από πατέρα & θείο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός 15χρονου στην Πάτρα από τον πατέρα του και τον θείο του.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας διέταξαν τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το αποτρόπαιο περιστατικό. Ο 15χρονος κακοποιήθηκε άγρια, όταν ζήτησε να βγει από το σπίτι του και ο πατέρας του, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα του παιδιού του, δεν του το επέτρεψε.

Παρόντες στον άγριο ξυλοδαρμό του ήταν και ο θείος του με τη μητριά του.

«Δυστυχώς ξετυλίχθηκε ένα κουβάρι ενός προβλήματος που προϋπήρχε. Μας πήραν δύο κάτοικοι του χωριού που μας είπαν για την φρικτή κατάσταση που βρέθηκε το παιδί στην πλατεία του χωριού», είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σοβαρές καταγγελίες

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ενημερώσει τις εισαγγελικές Αρχές για τις καταγγελίες που είχε λάβει για το κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν ο ανήλικος, από το 2012 μέχρι το 2021, τέσσερις φορές.

«Το 2021, αυτό είναι το σημαντικό, μας πήρε ψυχίατρος, γιατρός από το νοσοκομείο, όπου μας είπε έχει έρθει κάποιος κύριος με το παιδί και μας λέει πράγματα τα οποία είναι τελείως ασυνάρτητα, τι να κάνουμε στο παιδί και καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας βίαιος άνθρωπος που θα κάνει κακό στο παιδί του, πρέπει να κάνετε κάτι και του ζητήσαμε και εκείνου να κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο MEGA, είπε πως έχει πέσει και η ίδια θύμα κακοποίησης.

«Με χτύπαγε εμένα την ίδια, είκοσι χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγα από αυτόν τον άνθρωπο, γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά».

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Πλέον, αναμένεται η απόφαση των εισαγγελικών αρχών για το πού θα φιλοξενηθεί ο έφηβος καθώς η επιμέλεια του είχε δοθεί στον πατέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του.

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post