Ανοιχτά σχολικά προαύλια όλο το καλοκαίρι για τα παιδιά

Ανοιχτά θα είναι τα σχολικά προαύλια όλο το καλοκαίρι σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Αλίμου προκειμένου να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά.

Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ανήγγειλε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

“Ανοιχτά θα είναι τα προαύλια όλων των σχολείων του Αλίμου (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων) και κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, ώστε να συναντίουνται, να παίζουν και να αθλούνται όλα τα παιδιά!
Ειδικότερα, τα προαύλια θα ανοίγουν τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 17:30 το απόγευμα μέχρι τις 21:30 το βράδυ, με φύλακα, ώστε να υποδέχονται τα παιδιά που θέλουν να παίξουν και να δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης για τους μαθητές και τους κατοίκους της κάθε γειτονιάς.
Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος “Ανοιχτά σχολικά προαύλια” τους προηγούμενους δύο μήνες, ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το πρόγραμμα και για ολόκληρο το καλοκαίρι.
Έξω από κάθε σχολείο θα βρίσκονται αναρτημένοι οι κανόνες χρήσης του προαυλίου από μαθητές, γονείς και περίοικους (δείτε την αφίσα στη φωτογραφία), ενώ πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολικά Προαύλια” να συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Θέλουμε όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να χρησιμοποιούν και να χαίρονται τις εγκαταστάσεις της πόλης μας, σαν να είναι το σπίτι τους! Γιαυτό και η μοναδική μας παράκληση είναι να προσέξουν και να φροντίσουν τον σχολικό χώρο, όπως ακριβώς και το σπίτι τους!”

Δείτε την ανάρτηση

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post