Ανοιχτά σχολικά προαύλια όλο το καλοκαίρι για τα παιδιά

Ανοιχτά θα είναι τα σχολικά προαύλια όλο το καλοκαίρι σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Αλίμου προκειμένου να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά.

Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ανήγγειλε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

“Ανοιχτά θα είναι τα προαύλια όλων των σχολείων του Αλίμου (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων) και κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, ώστε να συναντίουνται, να παίζουν και να αθλούνται όλα τα παιδιά!
Ειδικότερα, τα προαύλια θα ανοίγουν τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 17:30 το απόγευμα μέχρι τις 21:30 το βράδυ, με φύλακα, ώστε να υποδέχονται τα παιδιά που θέλουν να παίξουν και να δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης για τους μαθητές και τους κατοίκους της κάθε γειτονιάς.
Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος “Ανοιχτά σχολικά προαύλια” τους προηγούμενους δύο μήνες, ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το πρόγραμμα και για ολόκληρο το καλοκαίρι.
Έξω από κάθε σχολείο θα βρίσκονται αναρτημένοι οι κανόνες χρήσης του προαυλίου από μαθητές, γονείς και περίοικους (δείτε την αφίσα στη φωτογραφία), ενώ πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολικά Προαύλια” να συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Θέλουμε όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να χρησιμοποιούν και να χαίρονται τις εγκαταστάσεις της πόλης μας, σαν να είναι το σπίτι τους! Γιαυτό και η μοναδική μας παράκληση είναι να προσέξουν και να φροντίσουν τον σχολικό χώρο, όπως ακριβώς και το σπίτι τους!”

Δείτε την ανάρτηση

Διαβάστε ακόμη

Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική
Όταν ο προϋπολογισμός «ακυρώνει» τις διακοπές
Καίγονται σπίτια στο Πόρτο Γερμενό
Τσακάλι επιτέθηκε σε 4χρονη σε αυλή ταβέρνας
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες
Ιός Δυτικού Νείλου: Ποιοι δήμοι χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου

Δείτε ακόμη

Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Share This Post