Το πρώτο πλωτό σινέμα ανοίγει στο Παρίσι

Το social distancing και τα μέτρα προστασίας έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν τρόπους να δεχτούν τους πελάτες τους, πάντα με ασφάλεια.

Το Παρίσι φαίνεται πώς κρατά τα σκήπτρα της εφευρετικότητας με το Cinéma sur l’eau. Μετά το παριζιάνικο καφέ που χρησιμοποίησε λούτρινους αρκούδους για να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας, σειρά έχει ένα θερινό σινεμά πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει.

Συγκεκριμένα, από αυτόν τον μήνα, η πόλη του φωτός αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της πλωτό σινεμά!

Το «Cinéma sur l’eau», δηλαδή το σινεμά πάνω στο νερό, θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου, στον ποταμό Σηκουάνα, που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα. Στην παραλία του Paris Plages θα τοποθετηθεί το ονειρεμένο πλωτό σινεμά, πρώτο του είδους του στην Γαλλία.

Η κινηματογραφική νύχτα θα διεξαχθεί με σκοπό να εορταστεί η επιστροφή των «Cinéma sur l’eau», ένα ετήσιο event με προσωρινές παραλίες στην γαλλική πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι τυχεροί θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν την ταινία σε ηλεκτρικές βάρκες, 38 τον αριθμό, όπου θα είναι σε απόσταση η μία από την άλλη. Η κάθε βάρκα που θα επιπλέει στον διάσημο γαλλικό ποταμό, χωρά 6 άτομα. Καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια λοταρία για να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.

Ωστόσο, και άλλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή από τις 150 ξαπλώστρες, που θα είναι τοποθετημένες στις όχθες του Σηκουάνα. Η λοταρία είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post