Σιαμαία δίδυμα ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν με επιτυχία στην Ιταλία

Με επιτυχία χωρίστηκαν δύο σιαμαία κορίτσια σε μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση σε νοσοκομείο του Βατικανού.

Η επέμβαση για τον διαχωρισμό έγινε στις 5 Ιουνίου και τα δύο κοριτσάκια, που κατάγονται από την Κεντρική Αφρική, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Είναι η πρώτη φορά που γιατροί στην Ιταλία διαχωρίζουν επιτυχώς δίδυμα, που ήταν ενωμένα στο συνολικό πίσω μέρος του κεφαλιού, κάτι που σημαίνει ότι μοιράζονταν ένα κρανίο και την πλειονότητα των αιμοφόρων αγγείων.

Δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις επιτυχούς παρέμβασης τέτοιου είδους που να καταγράφονται σε ιατρικά περιοδικά οπουδήποτε στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ομάδα που τα χειρούργησε, είναι μία από τις πιο σπάνιες και πιο περίπλοκες περιπτώσεις και προετοιμάζονταν για την επέμβαση πάνω από ένα χρόνο.

Ο διευθυντής του νοσοκομείο Μαριέλα Ένοκ συνάντησε τα σιαμαία δίδυμα στην Κεντρική Αφρική τον Ιούλιο του 2018 και προσφέρθηκε να τα αναλάβει στην Ρώμη.

Τα δίδυμα έφτασαν στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 2018 μαζί με την μητέρα τους, Ερμίν, και το πρώτο στάδιο της θεραπείας τους διεξήχθη τον Μάιο του 2019.

Το δεύτερο στάδιο διεξήχθη τον Ιούνιο του 2019 και τελικώς διαχωρίστηκαν επιτυχώς τον περασμένο μήνα.

Τα δίδυμα γιόρτασαν τα δεύτερα γενέθλιά τους στις 29 Ιουνίου και οι ιατρικοί έλεγχοι δείχνουν ότι πάνε καλά. Οι εγκέφαλοί τους είναι ανέπαφοι και οι επιτυχείς επεμβάσεις σημαίνουν ότι η κινητική και γνωστική τους ανάπτυξη πρέπει να είναι φυσιολογική, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Η Ερμίν ευχαρίστησε την ομάδα που ανέλαβε τις κόρες της, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να βαπτιστούν από τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Η Ερβίνα και η Πρεφίνα γεννήθηκαν δύο φορές. Εάν είχαμε μείνει στην Αφρική, δεν ξέρω ποια θα ήταν η μοίρα τους», δήλωσε η μητέρα. «Tώρα μπορούν να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν και να γίνουν γιατροί για να σώσουν άλλα παιδιά», πρόσθεσε.

Πηγή:CNN

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post