Ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου πέθανε

O “Δίας”, ένας γκρίζος μολοσσός ο οποίος είχε γραφτεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο μεγαλόσωμο ζώο στον κόσμο, πέθανε μετά από διάγνωση καρκίνου των οστών.

Ο Μεγάλος Δανός , ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του ρεκόρ Γκίνες του ψηλότερου σκύλου το 2022 αφού είχε ύψος 1.046 μέτρα (3 πόδια 5,18 ίντσες), νόσησε από καρκίνο των οστών. Οι κτηνίατροι αποφάσισαν να του ακρωτηριάσουν το ένα του πόδι του προκειμένου να τον σώσουν.

Προκειμένου να σώσουν τον ευγενή γίγαντα, όπως τον αποκαλούσαν οι ιδιοκτήτες του, ζήτησαν από τους γιατρούς να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο, το κόστος της θεραπείας στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί το ζώο θα κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά τα μέλη της οικογένειας δεν δίστασαν να ζητήσουν την οικονομική βοήθεια των χρηστών του Διαδικτύου ιδρύοντας έναν ιστότοπο , τον «GoFundMe», όπου οι δωρεές ανήλθαν στα 12.000 δολάρια.

Δυστυχώς, όμως, η θεραπεία δεν έσωσε τον αρσενικό σκύλο: ο ακρωτηριασμός ήταν επιτυχής, αλλά ο «Δίας» νόσησε από πνευμονία.  Πέθανε την Τρίτη στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς του, Μπρίτανι Ντέιβις, η οποία χάιδευε τα αυτιά του μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «USATODAY».

Η ιδιοκτήτρια του «Δία», κάτοικος του Μπέτφορντ στο Τέξας, τον απέκτησε όταν ήταν μόλις οκτώ εβδομάδων, ενώ τον Νοέμβριο θα γινόταν 4 χρονών.

Το αρσενικό σκυλί μεγάλωνε συνεχώς μέχρι που έφτασε σε ύψος το 1 μέτρο. Πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τη Μπρίτανι όταν τον έβγαζε βόλτα, αν μπορούσαν να «καβαλήσουν» τον «Μεγάλο Δανό».

 

Διαβάστε ακόμη

Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα
Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post