Ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος είναι 31 ετών (vid)

Στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες μπήκε ο Μπόμπι, ένας σκύλος 30 ετών και 243 ημερών, ως ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος όλων των εποχών.

Ο σκύλος, ράτσας Rafeiro do Alentejo, ο οποίος ζει στην περιοχή Λέιρα της Πορτογαλίας, είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και ήρεμος  και αρκετά υγιής ώστε να παίζει με τις τέσσερις γάτες της οικογένειας.

Tο μυστικό της μακροζωίας του ζώου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας του, είναι το γεγονός ότι ζούσε πάντα στην ύπαιθρο και ότι τρώει ως επί το πλείστον το ίδιο φαγητό με τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι όμως φροντίζουν να το μουλιάζουν πρώτα σε νερό, για να αφαιρέσουν τα καρυκεύματα.

Ο Λεονέλ Κόστα, ιδιοκτήτης του Μπόμπι, τον περιγράφει ως μοναδικό στο είδος του. «Ο Μπόμπι ήταν ένας πολεμιστής όλα αυτά τα χρόνια. Μόνον ο ίδιος ξέρει πώς κρατιέται… Δεν πρέπει να είναι εύκολο, γιατί η διάρκεια ζωής του μέσου σκύλου δεν είναι τόσο μεγάλη, και, αν μιλούσε, μόνον αυτός θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την επιτυχία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες στη ζωή που μας επιτρέπει, μετά από 30 χρόνια, να έχουμε τον Μπόμπι στην καθημερινότητά μας».

Σύμφωνα με τον Λεονέλ Κόστα έχει επίσης κάποια προβλήματα με την όραση και το περπάτημα, αλλά αυτά σχετίζονται με την ηλικία του.

Το 1992, ο Μπόμπι καταγράφηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του δήμου της Leiria, ο οποίος και επιβεβαίωσε την ημερομηνία γέννησής του.

https://youtu.be/SIwcB56x2ek?t=126

Διαβάστε ακόμη

Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο
Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post