Κλείνει ένα από το πια ιστορικά σχολεία της χώρας μας

Τίτλοι τέλους για ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της χώρας μας. Μετά από 85 χρόνια τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη βάζουν «λουκέτο» λόγω οικονομικών προβλημάτων, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».Το ιδιωτικό σχολείο που εμπνεύστηκε τη δεκαετία του 30′ ο φιλόλογος, Γεώργιος Ζηρίδης, και έχει έδρα τα Σπάτα, δεν θα λειτουργήσει το νέο διδακτικό έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η διεύθυνση του σχολείου σε συνάντηση που είχε με το διδακτικό προσωπικό.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», το σχολείο ανακοίνωσε ότι δεν κάνει νέες εγγραφές μαθητών και ειδοποιεί τους γονείς των μαθητών που έχουν ήδη εγγραφεί για τη χρονιά 2020-2021 ότι τελικά η συνεργασία δεν θα προχωρήσει και, επομένως, πρέπει να αναζητήσουν νέο σχολείο. Η μόνη υπηρεσία των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη που θα συνεχίσει να λειτουργεί θα είναι το διοικητικό τμήμα, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμείς -οικονομικές και όχι μόνο- υποθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το σχολείο ξεκίνησε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το 2004, οπότε και άρχισε να καθυστερεί πληρωμές προς τράπεζες, δημόσιο καθώς και, στη συνέχεια, προς ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, το 2017 έχασε σε πλειστηριασμό τις εγκαταστάσεις του στα Σπάτα, που είχαν εγκαινιαστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σημαντικές, όπως προκύπτει, ήταν οι οφειλές των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και προς τους εργαζόμενους. Λίγες ημέρες προτού ανακοινωθεί το «λουκέτο», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», κατήγγειλε ότι τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» οφείλουν «μισθούς μηνών στους εργαζόμενους», τονίζοντας πως δεν έχουν ακόμα λάβει τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στα Σπάτα, ήταν ο βασικός παράγοντας των οικονομικών προβλημάτων.

 

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post