
Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στέλεχος τους Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση, μέσω twitter, στον Γιάννη Αντετοκούμπο με αφορμή την συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο. Τον αποκαλεί “μαϊμού” , αχάριστο και αγράμματο γιατί τόλμησε να πει ότι πέρασε δύσκολα στην Ελλάδα όντας μαύρος και παράνομος.
O λόγος για τον Κωνσταντίνο Καλέμη που κατείχε και τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, από το 2017!
Το τουίτ για τον Γιάννη Αντετοκούμπο:

Κρίνω τις δηλώσεις του. Το ότι παίζει …μπάσκετ δεν τον θεοποιεί στο φινάλε. Και ναι έχω παίξει και παίζω. Οπότε έχω και άποψη όσο και αν δεν σου αρέσει. Στο φινάλε ένας αγράμματος είναι που ξαφνικά έγινε ….Μεσσίας. Αρκετά με τα …φετίχ και τα γιαλαντχι είδωλα
— KONSTANTINOS KALEMIS (@kkalemis) July 24, 2020
Μετά τις δηλώσεις αυτές, απομακρύνθηκε αμέσως από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, με απόφαση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως.












