Η κοινή γνώμη σε πολλές χώρες αμφισβητεί τους χειρισμούς των κυβερνήσεων για την πανδημία

Η στήριξη της κοινής γνώμης στον τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία του κορονοϊού οι κυβερνήσεις μειώνεται σε πολλές χώρες, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το KekstCNC.

Η αλήθεια είναι πως τα μπρος-πίσω σε σημαντικές αποφάσεις που πήραν οι χώρες αλλά και ο ΠΟΥ δεν βοήθησαν στο να χτιστεί η απαραίτητη εμπιστοσύνη κι αξιοπιστία. Με αποκορύφωμα φυσικά το σημαντικό αριθμό θανάτων που βίωσαν οι κοινωνίες στις μεγάλες κι ισχυρές χώρες.

Η έρευνα διεξήχθη σε έξι χώρες: Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Σουηδία.

Στη Βρετανία, που μετράει πάνω από 50.000 θανάτους, μόνο το 35% των ερωτηθέντων έκρινε θετική τη διαχείριση της κρίσης της covid-19 από την κυβέρνηση. Ας μην ξεχνάμε και την ανοσία της αγέλης που πρέσβευε ο Μπόρις Τζόνσον.

Αντίστοιχη είναι η τάση στις ΗΠΑ, με το 44% των ερωτηθέντων να είναι δυσαρεστημένοι με τη διαχείριση της κρίσης (έναντι 40% στα μέσα Ιουνίου). Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο εξαιτίας της. Ο προέδρος Τραμπ φυσικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη κακή διαχείριση της πανδημίας σε πολλά επίπεδα. Το θέμα της μάσκας έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση με το 63% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Στην Ιαπωνία, η  κοινή γνώμη είναι διχασμένη με το 51% εκτιμά ότι οι αρχές χειρίζονται με λάθος τρόπο την πανδημία. Δεν σημειώθηκε εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας, όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Στη χώρα καταγράφονταν 784 θάνατοι από την COVID-19 επί συνόλου 16.433 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης

Αντίθετα οι Γάλλοι εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης αν και το 41% παραμένει δυσαρεστημένο, ποσοστό μειωμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προηγούμενου μήνα. Η έρευνα αποκάλυψε εξάλλου ότι μεγάλο μέρος των πολιτών στηρίζει τη χρήση μάσκας. Το 73% των Γάλλων εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στους δημόσιους χώρους, έναντι του 68% των Ιαπώνων και του 65% των Βρετανών.

Σε όλες τις χώρες οι πολίτες έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα για το εύρος των μολύνσεων αλλά και των θανάτων. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, το 22% του πληθυσμού της χώρας έχει προσβληθεί από την covid-19, την ώρα που τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι λιγότερο από το 0,5% των Βρετανών έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει μολυνθεί, ενώ στην πραγματικότητα ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι τουλάχιστον 16 φορές μικρότερος.

Τέλος, οι πολίτες των έξι αυτών χωρών ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο και βλέπουν να έρχεται τους επόμενους μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie
Τουρίστρια έπεσε στη θάλασσα και έσωσε γατάκι που πνιγόταν
Καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας: “Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα”
Λυρική Σκηνή: Δωρεάν εισιτήρια για την Τραβιάτα στο Ηρώδειο
Allyson Felix: Δημιουργεί παιδικό σταθμό για τις μητέρες-αθλήτριες

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post