Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

vivliothiki

Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη καθώς οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν αγαπημένα τους βιβλία απολαμβάνοντας συγχρόνως τον ήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικές πλατείες στη Σεούλ έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες βιβλιοθήκες  όπου οι κάτοικοι διαβάζουν βιβλία και συμμετέχουν σε δράσεις απολαμβάνοντας τον ήλιο. Για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία της Μητροπολιτικής Αρχής της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας υλοποιείται η δράση «Υπαίθρια Βιβλιοθήκη της Σεούλ» με 3.000 βιβλία να διατίθενται στους επισκέπτες για ανάγνωση, όπως επίσης πολυθρόνες πουφ, χαλάκια για πικνικ και ομπρέλες.

Η πρωτοβουλία “Υπαίθρια Βιβλιοθήκη της Σεούλ” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και συμμετείχαν πάνω από 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Φέτος εκτός από την κεντρική πλατεία της Σεούλ επεκτάθηκε και στην πλατεία Gwanghwamun και στις όχθες του ποταμού Cheonggyecheon, και θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τις καθημερινές τα προγράμματα επικεντρώνονται σε εργαζόμενους ενώ τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου εστιάζουν σε οικογένειες και περιλαμβάνουν συνεδρίες γιόγκα, αναγνώσεις κλασικής λογοτεχνίας και μαθήματα ποίησης και δραστηριότητες για παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post