Μα καλά penalty point στον Τσιτσιπά;

Τελικά είναι πρότυπο για τη νέα γενιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Η μήπως σε συνέχεια της ανάρτησης του για τα Harrods, απαξιώθηκε εν μια νυκτί σε μέρος της κοινής γνώμης; Ο λόγος για το tweet του Στέφανου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε ασπαζόμενους τη λαϊκή ρήση “όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε”. Από την άλλη και σε μία πιο ψύχραιμη προσέγγιση του θέματος, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς “μα καλά penalty point στον Τσιτσιπά;” Όταν μάλιστα δεν έχει απασχολήσει ποτέ αρνητικά τα social media κατά το παρελθόν, με ενέργειες βλαπτικές στο κοινωνικό σύνολο; Και ποιο είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις αντιδράσεις αυτές; Έχουμε να κάνουμε με μία Ελληνική κοινωνία με ενσυναίσθηση ή μήπως με τάσεις κανιβαλισμού;

Ο Γιαννης Ζαπάντης σχολιάζει την επικαιρότητα για το KidsHub

Γράφει ο Γιάννης Γερ. Ζαπάντης

Τι έγραψε δηλαδή ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πέσανε να τον “φάνε”;

Πραγματοποίησε μία ανάρτηση στα social media που εξέφραζε την άποψη πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσει κάποιος ένα Harrods στην Ελλάδα. Έσπευσαν λοιπόν πολλοί με Φαρισαϊκή διάθεση να τον κατηγορήσουν για έλλειψη ενσυναίσθησης. Και τι δεν έγραψαν; Κακομαθημένο τον είπαν, φαντασμένο τον χαρακτήρισαν, ενώ δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια για την οικονομική του ευμάρεια. Κάποιοι μάλιστα βιάστηκαν να τον συγκρίνουν και με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, στον απόηχο των πρόσφατων φιλανθρωπικών του ενεργειών, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το tweet του Στέφανου Τσιτσιπά για τα Harrods

To tweet του Στέφανου Τσιτσιπά που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα Social Media.

 

Αλλά για μια στιγμή …. “ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον”.

Η αλήθεια είναι πως έχει γίνει συνήθεια την τελευταία περίοδο – ίσως και δικαιολογημένα – η μιζέρια και η μεμψιμοιρία να αποτελούν συνθήκες στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Βυθισμένοι στα προβλήματα του μικρόκοσμου τους, οι περισσότεροι Έλληνες παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην ημερήσια αναφορά του αριθμού κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών από την πανδημία. Για το λόγο αυτό, οτιδήποτε μη συμβατό με την ημερήσια διάταξη της πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη ζωή του τόπου, αποτελεί ένα είδος πρόκλησης. Και ενίοτε καταγγέλλεται.

Υπάρχουν όμως και Έλληνες που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα, προσηλωμένοι ο καθένας στο στόχο του. Με διαφορετικές παραστάσεις και καθημερινότητα. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο τιμά την Ελλάδα με την καριέρα του και τα επιτεύγματα των έργων του.

Μα καλά penalty point στον Τσιτσιπά;
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην ένωση Μαζί για το παιδί

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε επίσκεψη του στην ένωση “Μαζί για το παιδί”.

Ο Τσιτσιπάς αγωνίζεται από μικρό παιδί για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Στη μάχη του πρωταθλητισμού στερήθηκε πολλά και τα χρήματα που κερδίζει προέρχονται από τον κόπο και τον αγώνα του. Κάνει περήφανους τους Έλληνες, σε ένα άθλημα που η πατρίδα μας αποτελούσε το φτωχό συγγενή και προβάλει τη χώρα του σε όλη την υφήλιο. Είναι 22 χρονών και έχει όλη τη ζωή μπροστά του για να μάθει ο ίδιος από τα λάθη του. Είναι Έλληνας πολίτης του κόσμου που έχει κάθε δικαίωμα να ζει και να αφουγκράζεται διαφορετικά ερεθίσματα από αυτά της εγχώριας επικαιρότητας.

Και ακόμα και αν πίσω από το tweet του Στέφανου Τσιτσιπά κρύβονται εμπορικά κίνητρα, με θλίψη διαπιστώνεται για άλλη μια φορά, πως υπάρχουν Έλληνες, έτοιμοι να δείξουν με το δάκτυλο συνανθρώπους τους. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι social αναρτήσεις προσώπων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο star system δεν είναι πάντα “αθώες”. Και ο Στέφανος είτε αρέσει, είτε όχι, προκαλεί παγκοσμίως εκατομμύρια βλέμματα πάνω του. Αποτελεί μία πηγή εμπορικής αξιοποίησης, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες του σύγχρονου marketing.

Αλλά ναι, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν τα ακαριαία αντανακλαστικά που επιδεικνύει μέρος της Ελληνικής κοινωνίας στην τάση για ανθρωποφαγία, παρά αυτό κάθε αυτό η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ειδικά όταν η επικριτική αυτή στάση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μίας μεμονωμένης ατυχούς στιγμής κάποιου ανώνυμου ή επώνυμου προσώπου, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως και να χει, λίγος σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν βλάπτει. Όπως δεν βλάπτει και η επιείκεια με την οποία πρέπει να κρίνονται ενέργειες που προκαλούνται από το νεαρό της ηλικίας αλλά και το διαφορετικό τρόπο ζωής και τα ξεχωριστά βιώματα που αποκομίζουν οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Εκτός κι αν υπέρ πάντων όλων και οδηγός ζωής στα κουσούρια της φυλής μας, είναι το γνωστό “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”.

 

Γιάννης Γερ. Ζαπάντης

 

https://kidshub.gr/entertainment/h-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%b5-live-streaming/

Διαβάστε ακόμη

Ένοχη η Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες
Κολωνός: Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση για Μίχο και τους άλλους 25 κατηγορουμένους
Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο
Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post