Ανακοίνωση κρουσμάτων στις 30 Οκτωβρίου

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 1690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.


To διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα, μετατέθηκε για αύριο το πρωί στις 10.00 λόγω του σεισμού στη Σάμο.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός σημείωσε «Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο».

Διαβάστε ακόμη

Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Κηφισιά
Ανάβυσσος: 4χρονο αγόρι στη ΜΕΘ μετά από περιστατικό σε πισίνα ξενοδοχείου
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε αλλάζει σε χειμερινή
Βρεφονηπιακός σταθμός: Απορρυπαντικό αντί για ξύδι σε φαγητό
Σχολεία 2026: Τι αλλάζει τη νέα σχολική χρονιά
Green Weekend 2026 στο ΚΠΙΣΝ

Δείτε ακόμη

What if festival
Cycladic Kids Festival 2026
Εθνική Πινακοθήκη για παιδιά
Κυριακές στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Κυνήγι Θησαυρού στον Κήπο του Μεγάρου
Θεατρική παράσταση για παιδιά στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Share This Post