To νέο e-shop του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό του κατάστημα και, μέσα από τις δημιουργίες του, προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στη νεότερη ελληνική ιστορία και λαογραφία. Όλα τα προϊόντα αποτελούν αντίγραφα αυθεντικών κειμηλίων που ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου ή είναι εμπνευσμένα από αυτά.

Διαθέτει πλούσια συλλογή κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών σπιτιού και γραφείου, μεταλλίων, αναμνηστικών, χειροποίητων μολυβένιων ομοιωμάτων (στρατιωτάκια), παιχνιδιών και σχολικών ειδών.

Η συλλογή του περιλαμβάνει επίσης αφίσες με τις μορφές των πρωταγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, λαϊκές εικόνες που εκδόθηκαν με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών γεγονότων (π.χ. Βαλκανικοί Πόλεμοι), κάρτες και εκτυπώσεις ζωγραφικών έργων σε καμβά.

Παράλληλα, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστούγεννων και του Πάσχα, το Πωλητήριο παρουσιάζει δημιουργίες και δώρα όπως γούρια, διακοσμητικά, λαμπάδες με συμβολικό χαρακτήρα (σύμβολα προστασίας, ευζωίας, καλοτυχίας, ευημερίας κ.ά.).

Σημαντικό μέρος του Πωλητηρίου αποτελούν οι εκδόσεις της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μια δραστηριότητα που η Εταιρεία έχει αναπτύξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασής της (1882). Η εκδοτική της παρουσία εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά έργα όπως λευκώματα, μελέτες για την ιστορία, τη λαογραφία, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, εκπαιδευτικούς φακέλους για μαθητές, οδηγούς εκθέσεων, ημερολόγια κ.ά.

Τηλ. πωλητηρίου: 210-3237617 (εσωτερικό 104). E-mail: eshop@nhmuseum.gr

Διαβάστε ακόμη

Μαθαίνοντας τα παιδιά να διαχειρίζονται την απογοήτευση
Τί μαθαίνουν τα παιδιά από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
Πώς η Google έσωσε ζωές στους σεισμούς της Βενεζουέλας
Πανελλαδικές: Η ψυχολογία μετά από έναν χαμηλό βαθμό
Έκτακτο Επίδομα Παιδιού: Πληρωμές έως 30 Ιουνίου
Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 17

Δείτε ακόμη

Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Share This Post