Θεματικά Πάρκα Χριστουγέννων: Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι στα θεματικά πάρκα για τα Χριστούγεννα θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή με πιστοποιητικό νόσησης, ενώ τα παιδιά θα φέρουν self test 24ώρου.  Επίσης για το πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται θετικό PCR τεστ.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την αποκάλυψη που έγινε χθες από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ότι η Επιτροπή των Ειδικών εισηγήθηκε είσοδο στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega και ερωτηθείς για το αν υπάρχει εισήγηση για τα θεματικά πάρκα ώστε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι και οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι, ο Αθ. Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε πως ισχύει αυτό.

«Εχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε.

 

«Με την έλευση της παραλλαγής Ομικρον, οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ό,τι ισχύει τώρα, στο μέλλον» προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Ομικρον. Μέχρι στιγμής, οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

https://kidshub.gr/life-style/%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%af%ce%b1-live-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%bc/

 

Διαβάστε ακόμη

Το λάθος που κάνουμε με τους ανεμιστήρες
Μαθαίνοντας τα παιδιά να διαχειρίζονται την απογοήτευση
Τί μαθαίνουν τα παιδιά από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
Πώς η Google έσωσε ζωές στους σεισμούς της Βενεζουέλας
Πανελλαδικές: Η ψυχολογία μετά από έναν χαμηλό βαθμό
Έκτακτο Επίδομα Παιδιού: Πληρωμές έως 30 Ιουνίου

Δείτε ακόμη

Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Share This Post