Κέρκυρα: Το Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

Ένα διαφορετικό Πάσχα ονειρεύεται η Κερκυραία φαρμακοποιός Κωνσταντίνα Κουρή, χάρη στο μεράκι της για τα Playmobil, τις φιγούρες που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν θέλησε να φτιάξει μια εντυπωσιακή βιτρίνα για το κατάστημά της. Φέτος αποφάσισε να εξελίξει το χόμπι της φτιάχνοντας αναπαραστάσεις των εθίμων και των παραδόσεων του Πάσχα στην Κέρκυρα, αναδεικνύοντας έτσι και την αρχιτεκτονική του νησιού.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και παιχνίδι

 

Η Κωνσταντίνα εξηγεί πως για τις δημιουργίες της χρησιμοποιεί δεκάδες διαφορετικά υλικά. Oι φιλαρμονικές μόνο, για παράδειγμα, αποτελούνται από 100 συνολικά φιγούρες playmobil. Η διαδικασία έχει ως εξής: Παίρνει κανονικά playmobil και, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει, είτε τα βάφει είτε τους προσθέτει υφάσματα, κλωστές και αλυσίδες. Τα κομμάτια τα προμηθεύεται από συλλέκτες του διαδικτύου. Έχει φτιάξει με αυτόν τον τρόπο όλες τις παραδοσιακές φορεσιές του νησιού, το έθιμο με τα κανάτια (στάμνες), το έθιμο της Μαστέλας, τη Μεγάλη Παρασκευή με τα φανάρια του Λιστόν ντυμένα πένθιμα και την Κυριακή των Βαΐων. Προς έκπληξή της ο κόσμος έδειξε μεγάλη ανταπόκριση στις δημιουργίες της και τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά είναι πολλά.

Όπως  λέει η ίδια:

«Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, φέτος όμως για μια ακόμα χρονιά λόγω covid-19 δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε τα ήθη και έθιμά μας. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι έστω και έτσι εμείς να συνεχίζουμε τις παραδόσεις μας. Η μουσική σημαίνει πολλά για το νησί, το έχουμε συνδέσει με τις φιλαρμονικές που Μεγάλη Παρασκευή μας κάνουν να δακρύζουμε και Μεγάλο Σάββατο να χαιρόμαστε. Όλα έχουν λείψει στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά περισσότερο η μουσική πιστεύω –δεν μας λένε τυχαία το νησί των φιλαρμονικών άλλωστε. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω όλες τις φιλαρμονικές του νησιού. […] H aγαπημένη μου ανάμνηση Πάσχα στο νησί είναι Μεγάλο Σάββατο βράδυ μετά την Ανάσταση, μπροστά από το καφέ Ολύμπια του αγαπημένου κ. Νίκου Παπαφλωράτου να ακούω το χαρούμενο εμβατήριο».

 

 

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα
Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post