Καιρός: Έρχεται μίνι καλοκαίρι

ilios

Μίνι καλοκαίρι έρχεται τις επόμενες μέρες με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας με νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέρεται στον καιρό των επόμενων ημερών, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για ζέστη.

Ήδη όπως όλα δείχνουν το σκηνικό έχει αλλάξει σχεδόν ριζικά, με την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες να διαδέχονται η άνοδος του υδράργυρου και η ηλιοφάνεια.

STEM Education STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το επόμενο διάστημα αναμένονται ελάχιστες βροχές, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι αναμένεται να έρθουν «διαδοχικά ζεστά κύματα από την Αφρική».

Τέλος, σχετικά με τις θερμοκρασίες ο μετεωρολόγος τονίζει πως ο υδράργυρος θα βρεθεί 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ 

Η άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 με 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

Αύριο Τρίτη γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα πυκνώσουν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η Google έσωσε ζωές στους σεισμούς της Βενεζουέλας
Πανελλαδικές: Η ψυχολογία μετά από έναν χαμηλό βαθμό
Έκτακτο Επίδομα Παιδιού: Πληρωμές έως 30 Ιουνίου
Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 17
SNF Nostos Run: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
Λαγοκέφαλος: Ο χάρτης με τις περιοχές που έχει εμφανιστεί

Δείτε ακόμη

Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Share This Post