Διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα για παιδιά από τη εμπόλεμη Ουκρανία

Περισσότεροι από 600 μικροί Ουκρανοί από την βαριά πληγωμένη περιοχή Μπούτσα θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα σε ελληνικές κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική, Αττική και Πελοπόννησο.

Η διαμονή στις ελληνικές κατασκηνώσεις που θα προσφέρει στα παιδιά μια ανάσα από την κόλαση του πολέμου είναι προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Κατασκηνώσεων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας (ΠΕΛΚ).

Η πρώτη ομάδα πέρασε τα ελληνικά σύνορα στον Προμαχώνα την Παρασκευή, 5 Αυγούστου και αποτελείται από 140 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από 6 ως 15 ετών μαζί με τους 22 συνοδούς τους, όλα προερχόμενα από την περιοχή της Μπούτσα. Τα παιδιά θα παραμείνουν στη χώρα μας για 15 ημέρες.

Κατά την άφιξη των πούλμαν στον Προμαχώνα τα παιδιά υποβλήθηκαν σε έλεγχο rapid test για τον COVID19 και παιδιατρική εξέταση, από τον ΕΟΔΥ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Υπηρεσίες διερμηνείας προσέφεραν εθελοντές της ΜΚΟ Solidarity Now. Τα παιδιά και οι συνοδοί πέρασαν το πρώτο βράδυ τους στη δομή της Σιντικής. Κατά την μετεπιβίβασή τους στα μεταφορικά μέσα του ΔΟΜ τους διανεμήθηκαν μικρά δώρα, προσφορά χορηγού που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Όσα επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, οδηγήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας άνοιξε τις πύλες της για την ασφαλή μετεπιβίβασή τους σε πούλμαν του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που έχει αναλάβει τις εσωτερικές μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Αττική και Πελοπόννησο.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα αποστολές, στις 12 και στις 17 Αυγούστου, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνοδεύει τα πούλμαν στις διαδρομές τους.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα
Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post