Ψευδείς βεβαιώσεις για απαγόρευση επικοινωνίας μπαμπάδων με παιδιά

pateras

Έρευνα για ψευδείς βεβαιώσεις με στόχο την απαγόρευση επικοινωνίας παιδιών με τους πατεράδες τους διενεργείται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία διενεργείται σε πολλά επίπεδα και τώρα φαίνεται να βαίνει προς ολοκλήρωση.

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. στο επίκεντρο της έρευνας

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Η συγκεκριμένη ψυχολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε χορηγήσει ψευδείς βεβαιώσεις σε μητέρες. Στις βεβαιώσεις ανέφερε πως οι πατέρες κακοποιούσαν τα παιδιά τους. Στα δικαστήρια οι συγκεκριμένες ψευδείς δηλώσεις κατάφερναν να επηρεάσουν την έκβαση δικαστικών υποθέσεων.  Με αυτό τον τρόπο αστικά και ποινικά δικαστήρια στην εκδίκαση υποθέσεων άσκησης γονικής μέριμνας “έκοβαν” κάθε επικοινωνία με τον πατέρα.

Ελέγχονται και μητέρες 

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την ψυχολόγο, η οποία πλέον έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ελέγχονται και μητέρες οι οποίες την είχαν προσεγγίσει στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με πρώην συζύγους τους ώστε να εξασφαλίσουν μια γνωμάτευση που θα ανέφερε πως ο πατέρας των παιδιών τους τα κακοποιούσαν!

Η δικογραφία περιλαμβάνει αρκετές καταγγελίες πατεράδων, που αναφέρονται σε ψευδείς γνωματεύσεις με σκοπό οι ίδιοι να αποκοπούν από τα παιδιά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιες από τις καταγγελίες αυτές γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά και δικαστικούς λειτουργούς.

Διεξοδική έρευνα από τις αρχές

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς και την ανάγκη για διεξοδική έρευνα από τις αρχές.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία που προκύπτουν από την περιγραφή:

  1. Διεξοδική Έρευνα: Οι αρχές αξιολογούν τη δικογραφία ως ιδιαιτέρως σοβαρή και προχωρούν σε εις βάθος έρευνα. Αυτό είναι απαραίτητο για να διαπιστωθεί ποιες γνωματεύσεις της ψυχολόγου είναι ψευδείς και ποιες έχουν επιστημονική βάση. Η προσεκτική ανάλυση κάθε περίπτωσης είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
  2. Επιπτώσεις στις Δικαστικές Αποφάσεις: Παρότι οι γνωματεύσεις αυτές δεν δεσμεύουν τα δικαστήρια, συνυπολογίζονται με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας και της ακροαματικής διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ψευδείς γνωματεύσεις μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις αποφάσεις για την επιμέλεια των παιδιών, κάτι που είχε σοβαρές συνέπειες για τους πατέρες και τη σχέση τους με τα παιδιά τους.
  3. Καταγραφή Συνομιλιών: Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί κατόπιν άρσης τηλεφωνικού απορρήτου προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση. Αυτές οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν συνωμοσίες ή παράνομες ενέργειες και να αποτελέσουν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.
  4. Εμπλοκή των Εισαγγελικών Αρχών: Το πόρισμα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ψυχολόγο, κάτι που υποδηλώνει σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις. Η εισαγγελική αρχή θα πρέπει να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Μια υπόθεση αρκετά σοβαρή η οποία επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να καταχραστούν τη δικαιοσύνη άτομα που βρίσκονται σε θέση εξουσίας, όπως ψυχολόγοι, για να επηρεάσουν την έκβαση δικαστικών υποθέσεων.

Πηγή: protothema

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post