Πρωτομαγιά: Ανατροπή στην απεργία των μέσων μεταφοράς

Ανατροπή στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την Πρωτομαγιά, όπου τελικά με στάσεις εργασίας θα λειτουργήσει το Μετρό και ο ΗΣΑΠ από τις 9πμ έως τις 9μμ το βράδυ.

Τα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, θα μείνουν στα αμαξοστάσια το πρωί και θα κυκλοφορήσουν από τις 9 π.μ. και μετά, ενώ θα αποσυρθούν από τις 9 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας. Αρα, θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργία που αφορά όλους τους τύπους πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 1/5 και θα λήξει στις 00.00 της ίδιας ημέρας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει:

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, στους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Γι αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες. Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Το ΣΕΛΜΑ προκηρύσσει στάση εργασίας 1η Μαΐου από τις 06:00 έως 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας το βράδυ.

Οι υπηρεσίες να στείλουν το προσωπικό ασφαλείας στο email του σωματείου. ‘Οσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να απεργήσουν καθολικά στην 24ωρη υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ.
Όλοι στην απεργία 1η Μάη πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ».

Διαβάστε ακόμη

Η επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον μετά τον καρκίνο
“Καλοκαίρι στην Αθήνα” με 79 δωρεάν εκδηλώσεις
Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 15/6
Οι γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού
Πόσο κοστίζει η βουτιά σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής
AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

Δείτε ακόμη

Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Share This Post