Πρωτομαγιά 2024: Ποιοι απεργούν την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου

boat

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προαναγγείλει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΝΟ, τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, παρά την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν απευθύνει καλέσματα για συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τη Μεγάλη Τετάρτη δεν θα γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων.

Υπενθυμίζεται πως η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς έχει μεταφερθεί για την Τρίτη του Πάσχα 7/5.

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και όλοι οι Σιδηροδρομικοί «συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024, και ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), στις 11.00’ αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της χώρας».

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ:

« Η Διοίκηση της Ομοσπονδία μας τιμώντας τους αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886, αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας».

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post