Παγκόσμια ανησυχία για την φοιτήτρια με τα εσώρουχα στο Ιράν

Παγκόσμια ανησυχία σημειώνεται για την τύχη της 22χρονης Ιρανής φοιτήτριας που έβγαλε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχά της.

Η 22χρονη Ιρανή που συνελήφθη από την αστυνομία Ηθών, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία Ηθών το Σάββατο μετά το περιστατικό, έκτοτε αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες παγκόσμια ανησυχία σημειώνεται καθώς κανείς δεν γνωρίζει που κρατείται και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μάλιστα η κατάσταση ξυπνά μνήμες από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, καθώς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους πως μπορεί να έχει την τύχη της.

STEM Education STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η “πιο γενναία γυναίκα” στο Ιράν

Η φωτογραφία της 22χρονης είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την ίδια να αποτελεί πλέον το νέο σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στο Ιράν. Μάλιστα στα social media χαρακτηρίζεται ήδη ως η “πιο γενναία γυναίκα” στο Ιράν.

Τί ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ιρανικές αρχές να ελευθερώσουν «άμεσα και άνευ όρων» τη φοιτήτρια.

Σημειώνεται πως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες,  μετέδωσε ότι η 22χρονη έβγαλε τα ρούχα της αφού δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας της ζήτησαν «ήρεμα» να συμμορφωθεί με τον κώδικα ενδυμασίας καθώς φορούσε «ακατάλληλα ρούχα».

 

Διαβάστε ακόμη

Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία
Λεμφικό περπάτημα στην άμμο
Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post