Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο “Γιαννίτση”

pyrkagia

Από πρόθεση ξεκίνησε η φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο τροφίμων “Γιαννίτση” στην περιοχή της Λαμίας.

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο οποίο είχαν παραχθεί τα έτοιμα γεύματα που μοιράστηκαν σε σχολεία της περιοχής με αρκετούς μαθητές να παθαίνουν δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος σε έκθεση της αναφέρει πως η φωτιά ξεκίνησε από πρόθεση και κατέστρεψε το εργοστάσιο “Γιαννίτση” την Κυριακή 19 Μαΐου.

Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ κάνουν λόγο για εμπρησμό και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας που συνεχίζεται. Οι αξιωματικοί των Εγκλημάτων Εμπρησμού προσπαθούν μέσα από το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες, αλλά και μαρτυρίες να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα, που μπορεί να κρύβονται πίσω από την καταστροφική πυρκαγιά.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η Εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα και τον επικείμενο έλεγχο από τον ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί για την επομένη της καταστροφής του εργοστασίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν 63 μαθητές από επτά σχολεία της Λαμίας εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έπειτα από κατανάλωση σχολικού γεύματος. Τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν οι μαθητές βρέθηκαν θετικά στο σταφυλόκοκκο.

Τα πρώτα δείγματα αναλύθηκαν μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε κρατικά εργαστήρια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής (19/5) στις φλόγες παραδόθηκε το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική στη μεγάλη επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμη

Δωρεάν Θεατρικές Προσκλήσεις στο Μέγαρο Μουσικής
Πότε έρχεται το τσουχτερό κρύο με χιόνια και βροχές
Γυμναστής ζήτησε “ψηλές & αδύνατες” μαθήτριες για την παρέλαση
Ξεκινούν οι εξετάσεις PISA σε 245 σχολεία στην Ελλάδα
Αρνιακός: Σπάνιο φαινόμενο η τόσο μεγάλη αλλαγή του καιρού
Psaroloco: Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο LAF LAB
Το Athens Bike Festival έρχεται
Μουσείο Ηρακλειδών: STEM & ARCH Summer Camp
Ένα Παραμύθι από το Αυτί στο Μουσείο Βορρέ
Δράσεις για όλη την οικογένεια στην Εθνική Πινακοθήκη
“Είναι Υπέροχο να Είμαι Εγώ” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Share This Post