Το νέο τεστ για Covid που χρειάζεται μόνο 90′

Το νέο μοριακό τεστ διάγνωσης για Covid-19 βγάζει το αποτέλεσμα μέσα σε 90 λεπτά χωρίς να χρειάζεται εργαστήριο,  έχει υψηλό επίπεδο ακρίβειας ( πάνω από 94%) και άρωμα…Ελλάδας.

Το τεστ αναπτύχτηκε από τη DnaNudge, εταιρεία-τεχνοβλαστό του Imperial College. Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο ελληνοκυπριακής καταγωγής καθηγητής Κρις Τουμάζου. Συνεργάτιδα του, συνιδρύτρια από το 2015 της DnaNudge και επικεφαλής επιστήμονας είναι η Ελληνίδα δρ Μαρία Καρβέλα, απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Οι ερευνητές του Imperial College, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «The Lancet Microbe» αφού δοκίμασαν το τεστ σε 386 ασθενείς και ιατρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

Το τεστ έχει αρχίσει ήδη να χρησιμοποιείται από οκτώ νοσοκομεία στο Λονδίνο με τη βρετανική κυβέρνηση να παραγγέλνει 5,8 εκατομμύρια τεστ, αξίας 161 εκατ. λιρών.

‘Ολα δείχνουν πως το νέο τεστ συνδυάζει την ακρίβεια με την ταχύτητα, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα. Σε αυτή τη φάση γίνονται παραπάνω μελέτες που αν επιβεβαιώσουν την αξιοπίστια του, ανοίγει ο δρόμος για γρήγορα τεστ σε ευαίσθητα περιβάλλοντα, όπως γηροκομεία, σχολεία, γραφεία.

Οι ερευνητές κάνουν προσπάθεια να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο το τεστ, ώστε να ανιχνεύει ταυτόχρονα και τους ιούς της γρίπης Α και Β.

https://kidshub.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b7/

 

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post