Tο Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Πανεπιστημίου της Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε), συνεργάστηκαν συνδυάζοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία τους στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υγεία και ασφάλεια αντίστοιχα και δημιούργησαν τον Captain Covid-19. Πρόκειται για μία σειρά animation videos που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.
Το πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19, ενώ τα επόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα υγείας και ασφάλειας.
Η σειρά των videos του Captain Covid-19 προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.
Πηγή: neakriti.gr