Tetris: 13χρονος κατάφερε και τερμάτισε όλες τις πίστες στο βιντεοπαιχνίδι (vid)

Ένας 13χρονος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να τερματίσει όλες τις πίστες στο βιντεοπαιχνίδι του Tetris.

O 13χρονος Ουίλις Γκίμπσον από την Οκλαχόμα φαίνεται ότι κατάφερε τελικά το ακατόρθωτο αφού κατάφερε στο 38ο λεπτό του παιχνιδιού και έφτασε στο επίπεδο 157 του κλασικού βιντεοπαιχνιδιού σχεδόν 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

«Ωχ το έχασα» ακούγεται να λέει αρχικά ο 13χρονος πριν να αντιληφθεί ότι το παιχνίδι είχε «παγώσει», σήμα της de facto νίκης του. «Θεέ μου. Ναι! Θα λιποθυμήσω, δεν νιώθω τα χέρια μου» φώναξε περιχαρής ο νεαρός gamer με το σκορ του να δείχνει 999999. Το επίτευγμά του έκανε το παιχνίδι να «κρασάρει», σε viral βίντεο που ανάρτησε στο YouTube υπό το ψευδώνυμο «Blue Scuti».

«Δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο από άνθρωπο. Βασικά είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί μέχρι πριν από μερικά χρόνια» δήλωσε στους New York Times ο πρόεδρος του Classic Tetris World Championship, Βινς Κλεμέντε. Σύμφωνα με τους Times ο Γουίλις έκανε «προπόνηση» 20 ωρών την εβδομάδα μέχρι να πετύχει το ρεκόρ.

Μέχρι την επιτυχία του 13χρονου, μόνο bots με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης είχαν καταφέρει να τερματίσουν το παιχνίδι που παρουσιάστηκε το 1989 στο Nintendo Entertainment System (NES).

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας
Είναι τοξική η πικροδάφνη στα σχολεία;
Βρέφος πέθανε μετά από αντιισταμινικό που του έδωσαν για να ηρεμήσει
Βουλιαγμένη: Τι καταγγέλλει η μητέρα για την αρπαγή του ανηλίκου
“Η Έλι και η Παρέα των Φαντασμάτων” στους κινηματογράφους
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2026: Η άνοιξη ανθίζει στο Άλσος

Δείτε ακόμη

Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post