Πρόγραμμα ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζει το πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας που έχει ξεκινήσει από το 2017 σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συμβολή της τέχνης στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στην ανάσυρση προσωπικών εμπειριών, στην καλλιέργεια της αυτοέκφρασης, του διαλόγου και της συνεργασίας διαμέσου επιλεγμένων έργων σύγχρονης τέχνης από τη μόνιμη συλλογή του ΕΜΣΤ, είναι το ζητούμενο του προγράμματος. O χώρος του Μουσείου δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλακούν με τα εκτεθειμένα έργα αλλά και με έργα που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Το πρόγραμμα εικαστικής ψυχοθεραπείας με τίτλο Εξερευνώντας τις εικόνες του μουσείου – Εξερευνώντας την εικόνα μου υλοποιείται από την κ. Αφροδίτη Πανταγούτσου (Ψυχιατρική Εργοθεραπεύτρια – Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και την κ. Ελισάβετ Ιωαννίδη (Επιμελήτρια Eκπαίδευσης – Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια του ΕΜΣΤ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή κ. Γρηγόρη Βασλαματζή, Ομότιμο Καθηγητή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο χώρο του ΕΜΣΤ θα πραγματοποιηθούν έντεκα (11) δίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα καλλιτεχνών που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου. Με  αφετηρία την αναδυόμενη ψυχική κατάσταση θα δημιουργήσουν δικά τους έργα, η διερεύνηση των οποίων θα αποτελέσει όχημα προσωπικής εξερεύνησης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2020κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τις 16.30 για μια κλειστή ομάδα 8-10 ατόμων. Για δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Kόστος συμμετοχής: 150 ευρώ σε 3 δόσεις ή 120 ευρώ εφάπαξ (συμπεριλαμβάνονται τα εικαστικά υλικά).

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελισάβετ Ιωαννίδη στο 211 101 9016, καθημερινά από τις 10.00 έως τις 14.00


To μουσείο λειτουργεί σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του προγράμματος θα τηρείτε απόσταση 2 μέτρων από κάθε άτομο και 1 μέτρου από κάθε έργο. H χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post