Πως θα ψωνίσουμε τα Χριστούγεννα


 • Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πως θα λειτουργήσει το «click away», μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς.

  Το «click away» προβλέπει τα εξής:

  1. Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν
  3. Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

  Ο ΓΓ Εμπορίου επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς «δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα».

  Το «click away» προφανώς θα ισχύει μόνο για τα καταστήματα που έχουν e-shop. Το ποσοστό όμως των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που έχει e-shop είναι πολύ χαμηλό κι είναι κυρίως οι μεγάλες αλυσίδες.

  Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων –από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα– όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την σταδιακή άρση του lockdown, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όπως η χρήση μάσκας παντού.

    • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub