Πιστοποιητικό εμβολιασμού – «Kλείδωσε» η λήξη του στο 7μηνο

Αποκαλύψεις για τις επόμενες κινήσεις τις κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο μέτωπο του κορονοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

«Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος» διεμήνυσε. Θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται πως, μέχρι σήμερα, ανεμβολίαστοι θεωρούνται όσοι πολίτες 60 ετών και άνω έχουν κλείσει 7 μήνες από τη 2η δόση του εμβολίου και δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένους με τη μετάλλαξη Όμικρον παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων.

 

Εξήγησε ότι τα σελφ τεστ «θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί ράπιντ, θα γίνονται στις δημόσιες δομές, και προς τούτο μάλιστα, γιατί μπορεί να υπάρχει αναμονή στις δημόσιες δομές, είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν ράπιντ».

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε».

 

https://kidshub.gr/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%80/

 

Διαβάστε ακόμη

Πειραματικά Σχολεία: Η κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση
UNESCO: Αύξηση του χάσματος στα μαθηματικά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών
“Η Οικογένεια Ντινοσάουρους” στους κινηματογράφους
Δήμος Αθηναίων: Δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά
Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Δείτε ακόμη

Ένας νέος σύγχρονος αθλητικός χώρος
Summer camp στις Νηρηίδες 2026
Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ: Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
Share This Post