Ο κορονοϊός μένει για εβδομάδες στο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Νότιας Κορέας, τα ασυμπτωματικά παιδιά μπορούν να είναι φορείς του κορονοϊού για εβδομάδες. Συγκεκριμένα ο ιός βρίσκεται στο αναπνευστικό τους σύστημα, κατά μέσο όρο 14 ημέρες.

«Αυτή η σειρά ερευνών δείχνει ότι άγνωστες μολύνσεις COVID – 19 σε παιδιά μπορεί να σχετίζονται με τη διασπορά στις κοινότητες» έγραψαν οι επιστήμονες, όπως μεταδίδει το CNNi.

«Είναι ενδιαφέρον αυτό, γιατί η μελέτη αυτή συνάδει με τα δεδομένα για τους ενήλικες, που δείχνουν ότι αρκετοί παραμένουν ασυμπτωματικοί στον ιό» λένε οι δρ. Ρομπέρτα Ντεμπιάσι και δρ. Μέγκαν Ντελάνεϊ, από το Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον.

Η νέα αυτή μελέτη έρχεται σε αντίθεση με την στρατηγική του Αμερικάνικου Κέντρου  Πρόληψης  και Ελέγχου Nοσημάτων (CDC) όσον αφορά στον έλεγχο ασυμπτωματικών ατόμων, που προβλέπει ότι ορισμένα ασυμπτωματικά άτομα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ, ακόμη και εάν έχουν έρθει σε κοντινή επαφή με γνωστό κρούσμα.

Στη στρατηγική αυτή είναι κάθετα αντίθετη η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων που το θεωρεί  ένα επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω.

Η νέα αυτή έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας στρατηγικής τεστ, που θα ελέγχει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά πολύ συχνά εμφανίζουν ελάχιστα ή και καθόλου κρούσματα του Covid – 19. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ανοσία στον ιό και ότι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά. Οι προληπτικοί έλεγχοι βρήκαν άτομα που δεν εμφάνιζαν ακόμη συμπτώματα και αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που επιτρέπει τον εντοπισμό και τη στήριξη ατόμων που ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στον ιό» λέει η δρ. Σάλι Γκότζα, πρόεδρος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Πηγή: CNNi

Διαβάστε ακόμη

Καλογεροπούλου: “Η μαμά μου είπε ότι ο μπαμπάς δεν μας θέλει πια”
Δίωξη για βιασμό ανηλίκου και στη σύζυγο του αστυνομικού της Βουλής
Οι διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία
Έξαρση της γρίπης: Στο στόχαστρο παιδιά και έφηβοι
Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Νέα πτώση ασανσέρ
“Ο Πάντινγκτον στο Περού” στους κινηματογράφους

Δείτε ακόμη

“Ο Καρυοθραύστης κι εγώ” στο Μέγαρο Μουσικής
Ο Καρυοθραύστης στην Εθνική Πινακοθήκη
ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα παιδί στο θέατρο Κνωσός
“Δημοκρατία Μίλα μου για σένα” στην Εθνική Πινακοθήκη
Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών στο Β&Ε Γουλανδρή
Share This Post