Ο κορονοϊός μένει για εβδομάδες στο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Νότιας Κορέας, τα ασυμπτωματικά παιδιά μπορούν να είναι φορείς του κορονοϊού για εβδομάδες. Συγκεκριμένα ο ιός βρίσκεται στο αναπνευστικό τους σύστημα, κατά μέσο όρο 14 ημέρες.

«Αυτή η σειρά ερευνών δείχνει ότι άγνωστες μολύνσεις COVID – 19 σε παιδιά μπορεί να σχετίζονται με τη διασπορά στις κοινότητες» έγραψαν οι επιστήμονες, όπως μεταδίδει το CNNi.

«Είναι ενδιαφέρον αυτό, γιατί η μελέτη αυτή συνάδει με τα δεδομένα για τους ενήλικες, που δείχνουν ότι αρκετοί παραμένουν ασυμπτωματικοί στον ιό» λένε οι δρ. Ρομπέρτα Ντεμπιάσι και δρ. Μέγκαν Ντελάνεϊ, από το Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον.

Η νέα αυτή μελέτη έρχεται σε αντίθεση με την στρατηγική του Αμερικάνικου Κέντρου  Πρόληψης  και Ελέγχου Nοσημάτων (CDC) όσον αφορά στον έλεγχο ασυμπτωματικών ατόμων, που προβλέπει ότι ορισμένα ασυμπτωματικά άτομα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ, ακόμη και εάν έχουν έρθει σε κοντινή επαφή με γνωστό κρούσμα.

Στη στρατηγική αυτή είναι κάθετα αντίθετη η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων που το θεωρεί  ένα επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω.

Η νέα αυτή έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας στρατηγικής τεστ, που θα ελέγχει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά πολύ συχνά εμφανίζουν ελάχιστα ή και καθόλου κρούσματα του Covid – 19. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ανοσία στον ιό και ότι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά. Οι προληπτικοί έλεγχοι βρήκαν άτομα που δεν εμφάνιζαν ακόμη συμπτώματα και αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που επιτρέπει τον εντοπισμό και τη στήριξη ατόμων που ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στον ιό» λέει η δρ. Σάλι Γκότζα, πρόεδρος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Πηγή: CNNi

Διαβάστε ακόμη

Τρίχρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να πνιγεί σε παραλία
Η μικρή Ελεονώρα κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post