Ο κορονοϊός μένει για εβδομάδες στο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Νότιας Κορέας, τα ασυμπτωματικά παιδιά μπορούν να είναι φορείς του κορονοϊού για εβδομάδες. Συγκεκριμένα ο ιός βρίσκεται στο αναπνευστικό τους σύστημα, κατά μέσο όρο 14 ημέρες.

«Αυτή η σειρά ερευνών δείχνει ότι άγνωστες μολύνσεις COVID – 19 σε παιδιά μπορεί να σχετίζονται με τη διασπορά στις κοινότητες» έγραψαν οι επιστήμονες, όπως μεταδίδει το CNNi.

«Είναι ενδιαφέρον αυτό, γιατί η μελέτη αυτή συνάδει με τα δεδομένα για τους ενήλικες, που δείχνουν ότι αρκετοί παραμένουν ασυμπτωματικοί στον ιό» λένε οι δρ. Ρομπέρτα Ντεμπιάσι και δρ. Μέγκαν Ντελάνεϊ, από το Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον.

Η νέα αυτή μελέτη έρχεται σε αντίθεση με την στρατηγική του Αμερικάνικου Κέντρου  Πρόληψης  και Ελέγχου Nοσημάτων (CDC) όσον αφορά στον έλεγχο ασυμπτωματικών ατόμων, που προβλέπει ότι ορισμένα ασυμπτωματικά άτομα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ, ακόμη και εάν έχουν έρθει σε κοντινή επαφή με γνωστό κρούσμα.

Στη στρατηγική αυτή είναι κάθετα αντίθετη η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων που το θεωρεί  ένα επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω.

Η νέα αυτή έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας στρατηγικής τεστ, που θα ελέγχει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά πολύ συχνά εμφανίζουν ελάχιστα ή και καθόλου κρούσματα του Covid – 19. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ανοσία στον ιό και ότι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά. Οι προληπτικοί έλεγχοι βρήκαν άτομα που δεν εμφάνιζαν ακόμη συμπτώματα και αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που επιτρέπει τον εντοπισμό και τη στήριξη ατόμων που ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στον ιό» λέει η δρ. Σάλι Γκότζα, πρόεδρος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Πηγή: CNNi

Διαβάστε ακόμη

Μήπως είναι τοξική η “πολλή” θετική σκέψη;
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Η παιδική ταινία “Σούπερ Μάγκι” στους κινηματογράφους
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» τα ποσοστά εφήβων που καταναλώνουν αλκοόλ και ηλεκτρονικά τσιγάρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός

Δείτε ακόμη

Το Summer Camp του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης
Easter Security Challenge στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post