
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την ιατροδικαστική εξέταση στο νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε σε αποχετευτικό σύστημα στη περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ieidiseis.gr τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή, καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα:
Πρώτο συμπέρασμα: Το έμβρυο ήταν κάτω των 20 εβδομάδων (δηλαδή μικρότερο από πέντε μηνών – περίπου 4 μηνών).
Δεύτερο συμπέρασμα: Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστή εξέταση δείχνουν ότι πρόκειται για αποβολή και όχι για έκτρωση. Δεν υπήρξε δηλαδή παρέμβαση για να γίνει άμβλωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε ιατρική πράξη, άρα το πιθανότερο είναι να μην έλαβε χώρα εμπλοκή δεύτερου προσώπου.
Τρίτο συμπέρασμα: Εκτιμάται ότι η γυναίκα που απέβαλε πέταξε το έμβρυο στην αποχέτευση το πολύ μία εβδομάδα πριν βρεθεί (το πιθανότερο είναι 4-5 ημέρες πριν).
Ωστόσο οι αστυνομικοί θα ζητήσουν και τη λήψη dna από το έμβρυο, προκειμένου να συγκριθεί με το dna της γυναίκας που το πέταξε στην αποχέτευση (όποτε και εάν εντοπιστεί).
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων για να ρίξουν φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis, έλαβαν κατάθεση από τον υπάλληλο της ΜΚΟ, ο οποίος πήρε το έμβρυο και το έβαλε στην κατάψυξη.
Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είπε ότι ενήργησε βάσει πρωτοκόλλου για να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και να διατηρηθεί το έμβρυο μέχρι την παράδοσή του. Φέρεται να πρόσθεσε ότι άνθρωπος της ΜΚΟ του είπε να το πάει στην κατάψυξη λέγοντάς του ότι θα φροντίσει για να ειδοποιηθούν αυτοί που πρέπει.
Πηγή: ieidiseis
https://kidshub.gr/koinonia/nekro-emvryo-sti-solonos-itan-xekatharo-oti-itan-ena-moro-vid/












