Νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος: “Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ένα μωρό” (vid)

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε σε αποχετευτικό σύστημα στη περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος.

Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και στην εκπομπή Live News οι υπάλληλοι της εταιρείας αποφράξεων δήλωσαν πως στην αρχή νόμιζαν πως ήταν ποντίκι.

Η υπεύθυνη της εταιρείας αναφέρει χαρακτηριστικά “Στην αρχή ο άνθρωπος νόμιζε ότι ήταν ποντίκι. Νόμιζε ότι ήταν το δέρμα. Μετά όσο ”ξεκίναγε” το χέρι προς τα έξω και βλέπει ότι κάτι δεν του ”κάνει” για ποντίκι. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και όπως το έφερε και το ανέβασε με την κουτάλα του στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι αυτό που έφερε μαζί είναι μωρό”.

“Δεν μπήκε κάμερα ποτέ. Από μια κουτάλα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για αρχή φαινόταν ότι υπάρχει κάτι μέσα που έπρεπε να βγει προς τα έξω και μετά να βάλουμε το πλαστικό (…). Ευτυχώς που δεν το βάλαμε από την αρχή γιατί θα είχε γίνει λιώμα. Μαζί με τα μωρομάντηλα που έφερε προς τα έξω, με την κουτάλα του, όπως έφερε τα χαρτιά τα πρώτα, έσυρε μαζί κι αυτό”.

Ανάμεσα στα δεκάδες μωρομάντηλα ο υπάλληλος εντόπισε το νεκρό έμβρυο, που είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο. Το σοκ του ήταν τεράστιο, σταματώντας κάθε εργασία.

Εκτός από τον υπεύθυνο της πολυκατοικίας, ειδοποιήθηκαν και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που στεγάζονται στο εν λόγω κτίριο. Αμέσως, κατέβηκαν η προϊσταμένη και μια νοσηλεύτρια που πήρε μέσα σε ένα κουτί το βρέφος.

«Έδωσαν εντολή και ήρθε μια νοσηλεύτρια με ένα κουτί να το παραλάβει. Είπαν ότι ξέρουν τι έπρεπε να κάνουμε. Να πάρουν δείγμα DNA, να δουν σε ποια γυναίκα ανήκει γιατί ίσως και να κινδυνεύει’».

Το LIVE NEWS επικοινώνησε και με την ΜΚΟ που υποστήριξε πως συνεργάζεται με τις αρχές για να βρεθεί τι τελικά συνέβη με το νεκρό έμβρυο.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, αναμένεται να λάβουν στα χέρια τους τη λίστα των γυναικών, που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στη συνέχεια έφυγε.

Τελικά, αργά το βράδυ, άνθρωποι της ΜΚΟ παρέδωσαν στην αστυνομία τη σορό του βρέφους, ενώ σκόπευσαν να ενημερώσουν το πρωί της Τρίτης και ιατροδικαστή. Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του βρέφους για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του.

Πώς εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Μιλώντας στο LIVE NEWS η Ελίνα Μαμάη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας αποφράξεων, περιγράφει ότι το συνεργείο βρέθηκε στον χώρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Υπήρχε ένα φρεάτιο στον πίσω χώρο του ακάλυπτου, που ήταν βουλωμένο. Ο αγωγος ήταν βουλωμένος με χαρτιά και μωρομάντηλα. Ο τεχνικός βάζοντας ένα μηχάνημα έβγαλε τα μωρομάντηλα έξω και μαζί με τα μωρομάντηλα έφερε και το έμβρυο στην επιφάνεια», λέει.

Αμέσως ο άντρας ενημέρωσε τους αρμόδιους της δομής, οι οποίοι κατέβηκαν στον χώρο. Το έμβρυο το πήρε μία εργαζόμενη της ΜΚΟ και το έβαλε σε ένα κουτί χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία αμέσως.

«Μια νοσηλεύτρια παρέλαβε το έμβρυο σε ένα κουτί και είπε ότι θα το πάνε για εξέταση DNA. Ο τεχνικός ήταν σε κατάσταση σοκ, επέστρεψε στην εταιρεία και μού έδειξε το υλικό που είχε στο κινητό του, εμείς σαν εταιρεία μιλήσαμε με τη δομή και ακόμα δεν είχε πάει αστυνομία στον χώρο. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων και ενημερώσαμε για το συμβάν 2,5 ώρες μετά», συμπληρώνει η κα Μαμάη, ενώ τονίζει πως πρόκειται ξεκάθαρα για έμβρυο. «Είχε χέρια, πόδια και τον ομφάλιο λώρο».

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας
Είναι τοξική η πικροδάφνη στα σχολεία;
Βρέφος πέθανε μετά από αντιισταμινικό που του έδωσαν για να ηρεμήσει
Βουλιαγμένη: Τι καταγγέλλει η μητέρα για την αρπαγή του ανηλίκου
“Η Έλι και η Παρέα των Φαντασμάτων” στους κινηματογράφους
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2026: Η άνοιξη ανθίζει στο Άλσος

Δείτε ακόμη

Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post