Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο λόγω του Μεγάλου Περίπατου

Κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε χθες και σήμερα με την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περίπατου στο κέντρο την Αθήνας. Εγείρονται ερωτηματικά αναφορικά με το timing που επιλέχθηκε για να ξεκινήσει δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω Πανελληνίων αλλά και Covid-19 που πολλοί πολίτες επιλέγουν να κατέβουν στο κέντρο με τα αυτοκίνητα τους κι όχι με το metro.

Ο συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, ο καθηγητής που έκανε την μελέτη για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη, του Ιωσήφ Καλαμαράκη και της Στεφανίας Κασίμη, στον realfm 97,8 και ζήτησε λίγη υπομονή από τους πολίτες της Αθήνας.

Ωστόσο σήμερα, μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώνεται στην Βασιλίσσης Σοφίας, κυρίως στην κάθοδο, από το ύψος της Πλατείας Μαβίλη έως και την Πλατεία Συντάγματος, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην κάθοδο της Βασιλίεως Κωνσταντίνου. Στην οδό Αρδηττού, από το ύψος του Καλλιμάρμαρου έως και την Αθανασίου Διάκου, παρατηρούνται τα πιο πολλά προβλήματα, ενώ έντονη κίνηση υπάρχει και στην οδό Καλλιρόης.

Έντονη κίνηση υπάρχει και  στην οδό Πανεπιστημίου – από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τα Προπύλαια – καθώς οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, και οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Η παιδική ταινία “Σούπερ Μάγκι” στους κινηματογράφους
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» τα ποσοστά εφήβων που καταναλώνουν αλκοόλ και ηλεκτρονικά τσιγάρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός
Προκαλεί η ζάχαρη υπερκινητικότητα στα παιδιά;

Δείτε ακόμη

Το Summer Camp του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης
Easter Security Challenge στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post