Κοινωνικό Φροντιστήριο: Το 91,7% των μαθητών μπήκε στο πανεπιστήμιο

Με ποσοστό επιτυχίας 91,7% στις Πανελλαδικές «έκλεισε» την περυσινή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, καθώς 22 από τους 24 μαθητές και μαθήτριες πέρασαν σε τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρά τις δυσκολίες, λόγω της πανδημίας, οι 38 εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες δεν σταμάτησαν να είναι στο πλευρό των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

«Τους πιο κρίσιμους μήνες της προετοιμασίας των παιδιών που συνέπεσε με την καραντίνα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου μας ανταποκρίθηκε άμεσα στη νέα συνθήκη πραγματοποιώντας μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης και φροντίζοντας όλα τα παιδιά να προετοιμαστούν άρτια για τις εξετάσεις», είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Μπαντούνας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

«Στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκουν στη μεσαία τάξη, την τάξη δηλαδή που κυρίως χτυπήθηκε από την κρίση, το Κοινωνικό Φροντιστήριο έδωσε ανάσα κι ελπίδα στα όνειρα για μόρφωση και πρόοδο. Έίχαμε από την πρώτη στιγμή συνείδηση της ευθύνης μας. Ίσως και γι’ αυτό ο κόσμος μάς εμπιστεύτηκε και τ’ αποτελέσματά μας ήταν κάθε χρόνο και καλύτερα», επισήμανε.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, «γέννημα» της οικονομικής κρίσης.

Συνολικά, πέρυσι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμο Αγίου Δημητρίου είχε 107 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του λυκείου και 38 εθελοντές καθηγητές. Από το συνολικό μαθητικό δυναμικό, οι 24 έδωσαν πανελλαδικές και οι 22 πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post