Κλειστά πέντε μεγάλα δημόσια Μουσεία της χώρας


 • Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια μουσεία της χώρας.

  Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο νόμου, που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, και αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας τους μέσω της μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αποφάσισε να κάνει 24ωρη απεργία.

  Έτσι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δεν θα δέχονται επισκέπτες.

  Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν προκηρύξει δύο ακόμη κυλιόμενες απεργίες, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με σκοπό μη διεξαγωγή των προγραμματισμένων συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

  Παράλληλα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στο νέο νόμο και μέχρι την έκδοση της απόφασης δεν θα αναγνωρίζει την ισχύ του.

  Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο επί πολλές δεκαετίες καθεστώς λειτουργίας των πέντε μεγαλύτερων δημόσιων μουσείων της χώρας, μέσα από τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως είναι, δηλαδή, το Μουσείο της Ακρόπολης.


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub