Η Όπρα Γουίνφρεϊ μεταφέρει στην οθόνη το «The 1619 Project» των New York Times

To “The 1619 Project” είναι μία πρωτοβουλία σε εξέλιξη που ξεκίνησε από το The New York Times Magazine, το 2019. Πέρσι συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από το ξεκίνημα της Αμερικάνικης δουλείας. Ο στόχος είναι να προβάλλει και να αναδείξει τις συνέπειες στις ζωές των μαύρων αμερικανών όλη αυτή τη χρονική περίοδο.

Η Νικόλ Χάνα Τζόουνς , η οποία δημιούργησε το «The 1619 Project» και κέρδισε το βραβείο Pulitzer 2020 για τον σχολιασμό, θα συμμετάσχει επίσης στις επερχόμενες προσαρμογές της Γουίνφρεϊ ως επικεφαλής δημιουργικού και παραγωγός.

Σύμφωνα με το Variety, η μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συνεργαστεί με τη Lionsgate και θα μεταφέρει το «The 1619 Project» των New York Times σε μια σειρά ταινιών μεγάλου μήκους και τηλεοπτική εκπομπή.

«Αναλάβαμε πολύ σοβαρά το καθήκον μας να βρούμε συνεργάτες για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο που θα σέβονται και θα τιμούν το έργο και την αποστολή του «The 1619 Project », που κατάλαβαν το όραμά μας και τη βαθιά ηθική υποχρέωση να κάνουμε το σωστό για αυτές τις ιστορίες» δήλωσε η Χάνα Τζόουνς στο Variety.

«Σε κάθε βήμα της διαδικασίας, η Lionsgate και η ηγεσία της έχουν αποδειχθεί ότι είναι αυτοί οι συνεργάτες και είναι ένα όνειρο να μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το πρότζεκτ με την Όπρα Γουίνφρεϊ, μια πρωτοπόρο και πηγή έμπνευσης για τόσους πολλούς μαύρους δημοσιογράφους. Είμαι ενθουσιασμένη για αυτήν την ευκαιρία να επεκτείνω το εύρος του «The 1619 Project» και να παρουσιάσω αυτές τις ιστορίες της Μαύρης αντίστασης και ανθεκτικότητας σε ακόμη περισσότερες αμερικανικές οικογένειες» ανέφερε.

 

«Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το «The 1619 Project» και βυθίστηκα στο μετασχηματιστικό έργο της Νικόλ Χάνα Τζόουνς, συγκινήθηκα, ισχυροποιήθηκα και ενδυναμώθηκα από την εντυπωσιακή ιστορική της ανάλυση» ανέφερε η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post