Δύο εξάχρονα αγόρια συγκεντρώνουν χρήματα για την Υεμένη

Τα 2 εξάχρονα αγόρια από το Ανατολικό Λονδίνο, μάζεψαν 37.000 λίρες πουλώντας σπιττική λεμονάδα.  Ο Ayaan και ο Mikaeel με τη βοήθεια της κοινότητας τους, συγκέντρωσαν αυτά τα χρήματα για την ανθρωπιστική κρίση της Υεμένης.

Η Υεμένη βρίσκεται σε δραματική κατάσταση αφού εδώ και περίπου έξι χρόνια η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει από τα τέλη του Μαρτίου του 2015 μια στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία, μάχεται με τους σιίτες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Για τον ΟΗΕ, η ανθρωπιστική κρίση σε αυτή, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, είναι η χειρότερη στον κόσμο ενώ εξαπλώνεται το τελευταίο διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού.

Εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη κινδυνεύουν να υποστούν υποσιτισμό, αν όχι λιμοκτονία, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην χώρα, προειδοποιεί σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Ο Ayaan κι ο Mikaeel, όταν έμαθαν για την κατάσταση στην Υεμένη, σκέφτηκαν να φτάξουν σπιτική λεμομάδα και να την πουλήσουν από το stand τους, στη γειτονιά, προκειμένου να συγκετρώσουν χρήματα και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους.

 

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post