Δύο εξάχρονα αγόρια συγκεντρώνουν χρήματα για την Υεμένη

Τα 2 εξάχρονα αγόρια από το Ανατολικό Λονδίνο, μάζεψαν 37.000 λίρες πουλώντας σπιττική λεμονάδα.  Ο Ayaan και ο Mikaeel με τη βοήθεια της κοινότητας τους, συγκέντρωσαν αυτά τα χρήματα για την ανθρωπιστική κρίση της Υεμένης.

Η Υεμένη βρίσκεται σε δραματική κατάσταση αφού εδώ και περίπου έξι χρόνια η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει από τα τέλη του Μαρτίου του 2015 μια στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία, μάχεται με τους σιίτες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Για τον ΟΗΕ, η ανθρωπιστική κρίση σε αυτή, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, είναι η χειρότερη στον κόσμο ενώ εξαπλώνεται το τελευταίο διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού.

Εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη κινδυνεύουν να υποστούν υποσιτισμό, αν όχι λιμοκτονία, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην χώρα, προειδοποιεί σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Ο Ayaan κι ο Mikaeel, όταν έμαθαν για την κατάσταση στην Υεμένη, σκέφτηκαν να φτάξουν σπιτική λεμομάδα και να την πουλήσουν από το stand τους, στη γειτονιά, προκειμένου να συγκετρώσουν χρήματα και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους.

 

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post