
Οι συνέπειες της πανδημίας στο χώρο του πολιτισμού είναι ανυπολόγιστες. Μουσεία και αρχαιολογικοί χωροί έχουν υποστεί μείωση εσοδών κατά 80-85% σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Το Μουσείο Μπενάκη όντας κλειστό 4 μήνες, έχει οικονομικές απωλείες της τάξης των 400.000 ευρώ ανά μήνα. Λίγες ημέρες πριν, η πρόεδρος του Μουσείου κα Ειρήνη Γερουλάνου ζήτησε δημοσίως την οικονομική συνδρομή των ιδιωτών.
Η σκέψη δημοπράτησης εκθεμάτων από τη συλλογή του μουσείου, όπως έκαναν μουσεία του εξωτερικού για την εξεύρεση πόρων, δεν είναι υπό συζήτηση. Ομως δρομολογείται μια μεγάλη ηλεκτρονική δημοπρασία διάρκειας δύο εβδομάδων, με έργα από καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στο μουσείο και από δημιουργούς που συνεργάζονται με το πωλητήριό του.
Στην πρόσκληση του μουσείου ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους οι Μποκόρος, Λεβίδης, Βαρελάς, Βερναδάκη, Σάμιος, Βάρη κ.ά., που έδωσαν ένα ή και περισσότερα έργα τους για τη δημοπρασία. Ετσι συγκεντρώθηκαν σε έναν κατάλογο πάνω από 260 έργα (ζωγραφικά, γλυπτά, φωτογραφίες κ.ά.) με ένα μεγάλο εύρος αρχικών τιμών (από 50 έως και 50.000 ευρώ), ώστε η δημοπρασία να είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.
H ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ημέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν το καθιερωμένο ετήσιο Gala, και διαρκεί μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΔΩ
https://kidshub.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9-sos/












