Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν ετοιμάσει τα ελληνικά μουσεία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023 με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» είναι διαθέσιμο εδώ.

Το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ως τιμώμενο φορέα για το 2023, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο που επιτελεί, καθώς και τη συμβολή του στην προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου, στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, θα πραγματοποιηθεί σειρά ξεναγήσεων και άλλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: Περιμένουμε κορύφωση του ιού του δυτικού Νείλου
Κλειστά πάρκα και άλση λόγω ανέμων και κινδύνου φωτιάς
1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά
Πάρος: Χωρίς άδεια η πισίνα όπου πνίγηκε ο 4χρονος
Ιός Δυτικού Νείλου: Σε Ελλάδα και Ιταλία η μεγαλύτερη εξάπλωση
Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ τον Δεκαπενταύγουστο

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post