Ανακοίνωση κρουσμάτων στις 5 Ιουλίου

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

” Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3519, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

H χώρα μας απαγορεύει από τη Δευτέρα την πρόσβαση όλων των Σέρβων υπηκόων από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της αίροντας τους περισσότερους περιορισμούς για τον τουρισμό, για όλους τους μονίμους κατοίκους της ΕΕ+, η οποία περιλαμβάνει τις χώρες Schengen (συμπεριλαμβανομένων της Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου και Ρουμανίας), τις συνδεδεμένες στο Schengen χώρες (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχτενστάιν), καθώς και την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Σερβία ήταν ανάμεσα στις 14 ξένες χώρες που θεωρήθηκαν «ασφαλείς» από την ΕΕ παρά την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ανησυχητικές, αφού καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.


Σε διεθνές επίπεδο, ομάδα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, βασιζόμενη σε ερευνητικά δεδομένα από 84 χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε δηλωμένο κρούσμα υπάρχουν 12 που δεν καταγράφονται και πως σε κάθε δυο θανάτους από κορωνοϊό αντιστοιχεί ένας θάνατος που λαθεμένα αποδίδεται σε άλλα αίτια.»

Οι ερευνητές από τη Μασαχουσέτη αναφέρουν ότι «χωρίς κάποια ιατρική πρόοδο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων θα ανέλθει στα 200 με 600 εκατομμύρια μέχρι την άνοιξη του 2021. Σε αυτό το σημείο, θα έχουν πεθάνει 1,4 με 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι. Ακόμα και τότε, όμως, πάνω από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ευάλωτο στη μόλυνση και ακόμα περισσότεροι αν η ανοσία αποδειχθεί παροδική.

 

Διαβάστε ακόμη

Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία
Λεμφικό περπάτημα στην άμμο
Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post