
Με παρέμβαση της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζήτησε από χθες τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του 12χρονου αγοριού που έβαλε τέλος στη ζωή του.
Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι το κατά πόσο το bullying που δεχόταν σύμφωνα με τους συμμαθητές του ήταν αυτό που ώθησε το 12χρονο στον θάνατο ή το Blackout challenge που προτρέπει τα παιδιά να προκαλέσουν στον εαυτό τους ασφυξία έως ότου χάσουν τις αισθήσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορία, η μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι ο 12χρονος βιντεοσκοπούσε με κινητό τη στιγμή του θανάτου του. Αυτός είναι κι ο λόγος που Αρχές αναζητούν τα αίτια της αυτοκτονίας και στο διαδικτυακό παιχνίδι που παίζεται μέσω του TikTok.
Ωστόσο, πολλά παιδιά από το σχολείο καταγγέλουν ότι το 12χρονο αγόρι δεχόταν bullying από άλλα παιδιά του σχολείου. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν μαθητές από το 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, την περασμένη Παρασκευή τον είχαν απειλήσει πως θα τον μαχαιρώσουν, όταν θα πήγαινε την ερχόμενη εβδομάδα στο σχολείο. «Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω».
Ο 12χρονος, πάντως, ήταν μέλος στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρατίου «Θησεύς», με τον προπονητή του να υποστηρίζει ότι και μόνο λόγω της σωματικής διάπλασής του ο Μάκης, όπως ήταν το όνομα του 12χρονου, ήταν δύσκολο να πέσει θύμα bullying. «Ηταν ένα αξιαγάπητο παιδί και αληθινό “θηρίο”, με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυϊκή διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying», δήλωσε.












