Ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης εμπνέεται από τη δράση του KidsHub “Πόλη Μαγική”


 • Η δεύτερη εβδομάδα της δημιουργικής δράσης του KidsHub “Πόλη Μαγική”, επιφυλάσσει μία ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς μας ζωγράφους. Ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης εμπνέεται από τη δράση του KidsHub “Πόλη Μαγική” και αφιερώνει τη δική του ζωγραφιά στους φερέλπιδες καλλιτέχνες μας.

   

  Ο γλυπτης - ζωγράφος Σπυρίδωνας Ντασιώτης
  Σπυρίδωνας Ντασιώτης, o δημιουργός του “Πάρκου των Ψυχών” στην Πάρνηθα.
  Δράση KidsHub "Πόλη Μαγική"Η ενέργεια αυτή αποκτά εξέχουσα σημασία και βαρύτητα καθώς το έργο του αγαπημένου καλλιτέχνη, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά και τους χρήστες του KidsHub.

  Αποτελεί μία ευγενική χειρονομία του Σπυρίδωνα Ντασιώτη, ειδικά για το σκοπό της δράσης “Πόλη Μαγική”. Την πρωτοβουλία του KidsHub να παρέχει δημιουργικό βήμα σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν υπό την καθοδήγηση των γονέων τους, να εκφράσουν με αισιοδοξία και φαντασία τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

  Ένα πρόγραμμα βιωματικής δραστηριότητας που σχεδιάστηκε για να συμβάλει με δημιουργικό τρόπο στην αποφόρτιση των παιδιών, κατά το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής παραμονής τους στο σπίτι.

   

  Το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη για το KidsHub και όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στη δημιουργική δράση “Πόλη Μαγική”.

  Ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης εμπνέεται από τη δράση του KidsHub “Πόλη Μαγική” και δημιουργεί για τα παιδιά το νέο έργο του “Εμείς θα αλλάξουμε τον Κόσμο”. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι κρατούν στα χέρια τους τον πλανήτη, φορώντας στα πρόσωπα τους μάσκες προφύλαξης από τον Κορωνοϊό. Παράλληλα αναφωνούν “Εμείς θα αλλάξουμε τον Κόσμο”, στέλνοντας προς όλους ένα μήνυμα ψυχικού σθένους και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα.

  H ζωγραφιά του καλλιτέχνη Σπυρίδωνα Ντασιώτη την οποία αφιερώνει σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση του KidsHub με τίτλο "Πόλη Μαγική"
  Σπυρίδωνας Ντασιώτης. Το έργο του για το KidsHub με τίτλο “Εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο”.

   

  Στο σημείωμα που απέστειλε ο ίδιος ο καλλιτέχνης συνοδεύοντας την αποστολή της ζωγραφιάς του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

  “Σκέφθηκα αυτή τη μικρή ζωγραφιά, την οποία πραγματοποίησα σαν παιδί με μαρκαδόρους. Στο σχεδιάκι μου συνυπάρχουν το κακό που βιώνουμε αλλά και το καλό που είναι η παρουσία των παιδιών και η δύναμη τους. Ας σταθούμε λοιπόν στο καλό στοιχείο που είναι τα παιδιά και η θέληση τους να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το κακό με την πανδημία του Κορωνοϊού θα κρατήσει λίγο. Τα παιδιά είναι το πάν, είναι ο μόνιμος πλούτος της ζωής. Την αφιερώνω λοιπόν σε όλα τα παιδιά με όλη μου την αγάπη.” 

  Ο γνωστός γλύπτης – ζωγράφος, δημιουργός του “Πάρκου των Ψυχών” στην Πάρνηθα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του KidsHub να εμπνευστεί αλλά και να εμπνεύσει τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση “Πόλη Μαγική”.

   

  Η αγνότητα της παιδικής ψυχής βρίκεται σε πολλά απο τα έργα του Σπυρίδωνα Ντασιώτη
  “Η Κούνια”
  Το "Κρυφτό" είναι ένα ακόμα έργο του Σπυρίδωνα Ντασιώτη που παρεπέμπει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας.
  “Το Κρυφτό”
  Είναι γνωστή η αδυναμία και η αγάπη που ο καλλιτέχνης Σπυρίδωνας Ντασιώτης τρέφει για τα παιδιά.
  Πάντα αποτελούσαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ίδιον καθώς σε πολλά από τα έργα του (γλυπτά ή πίνακες), έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

  Ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένες φορές, πως μέσα του παραμένει ακόμα παιδί. Και προφανώς το εννοεί καθώς σε πολλά από τα έργα του διακρίνει κανείς, την αθωότητα και τα καλόβουλα συναισθήματα της παιδικής σκέψης.

   

  Ταπεινός, ευαίσθητος, συναισθηματικός, συγκροτημένος, με ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης όντας μία πολυτάλαντη καλλιτεχνική προσωπικότητα, βιώνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την πανδημία του Κορωνοϊού, που κλόνισε την υφήλιο αλλά και την πατρίδα μας.

   

  Πλούσια είναι η δραστηριότητα του Σπυρίδωνα Ντασιώτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  Ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης είναι πάντα ενεργός, δραστήριος και δημιουργικός, ακόμα και μέσα απο τη σελίδα του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

  Δεν σταματά να δημιουργεί και να εκφράζει με την τέχνη του τα ανθρώπινα συναισθήματα. Δεν χάνει στιγμή να οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο στον οποίο θα δεσπόζουν η αγάπη, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ανιδιοτελής ανθρωπιά, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η καλοσύνη. Αξίες που περισσότερο από ποτέ έχουμε όλοι ανάγκη και τα παιδιά τις αποτυπώνουν μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στη δράση του KidsHub “Πόλη Μαγική”.

  Η παρουσία του Σπυρίδωνα Ντασιώτη στη συντροφιά μας, αποτελεί για όλη την ομάδα του KidsHub ξεχωριστή τιμή και μεγάλη χαρά. Και τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, την ανταπόκριση και τη θετική ενέργεια που προσέδωσε στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε την τρέχουσα περίοδο.


  Ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης σε στιγμή δημιουργικού οίστρου.Ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης γεννήθηκε στην Πρασιά Ευρυτανίας και μεγάλωσε στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Μέλος οκταμελούς οικογένειας βρέθηκε για μεγάλο μέρος της ζωής του στην Χίο υπηρετώντας ως δημόσιος λειτουργός στη Διεύθυνση Δασών του νησιού. Από μικρός έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα. Γλυπτική, ζωγραφική, ποίηση έδωσαν πνοή στην παιδική και εφηβική του ηλικία και γαλούχησαν την ενήλικη πλέον και ώριμη καλλιτεχνική του υπόσταση.

  Το 2003 πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση στην Πινακοθήκη της Χίου. Από τότε, έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές φορέων, οργανισμών και ιδρυμάτων. Η επιστροφή του στην Αθήνα σημαδεύεται από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα το 2007. Ένα γεγονός που σηματοδοτεί το μεγάλο του έργο “Πάρκο των Ψυχών” στην Πάρνηθα. Ένα καλλιτεχνικό όνειρο για τον ίδιο που παίρνει σάρκα και οστά το 2012.

   

  Το "Πάρκο των Ψυχών" στην Πάρνηθα αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών της χώρας μας.
  Το έργο του Σπυρίδωνα Ντασιώτη “Πάρκο των Ψυχών”, κοσμεί την έξοδο Α38 του αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. ‘Ενα αξιοθέατο της χώρας, που δελεάζει τους απερχόμενους επισκέπτες, να επισκεφθούν εκ νέου την Αθήνα για να το απολαύσουν .

  Με καμένους από την πυρκαγιά κορμούς δέντρων και με δημιουργικό DNA σφυρηλατημένο από τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης πραγματοποιεί ένα τιτάνιο έργο – σταθμό στην καλλιτεχνική του πορεία. Σε έκταση που παραχωρήθηκε απέναντι από το παλιό Σανατόριο στο οποίο βρέθηκε φιλοξενούμενος ο ίδιος ο ποιητής συγγράφοντας την Εαρινή Συμφωνία, ο δημιουργός του “Πάρκου των Ψυχών” έκανε πράξη την ενσυνείδητη έμπνευση που του προσέφεραν οι στίχοι του μεγάλου ποιητή:

  “Αγαπούμε την γη, τους ανθρώπους και τα ζώα,
  τα ερπετά, τoν ουρανό και τα έντομα.
  Είμαστε, είμαστε κι εμείς όλα μαζί,
  μαζί και ο ουρανός και η γη.”

  Πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2019, ο Σπυρίδωνας Ντασιώτης πραγματοποίησε την τελευταία του μεγάλη έκθεση στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Δείτε (ΕΔΩ) όλα τα έργα της έκθεσης μέσα από το φωτογραφικό album της Ελένης Μπαρσινίκα,  στο πλαίσιο του αναρτημένου αφιερώματος για τον δημιουργό που πραγματοποίησε η Μαρία Αλιμπέρτη και το blog cultureloversgr.

  Γιάννης Γερ. Ζαπάντης  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub