Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν για ύπνο νηστικά

Ο υψηλός πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης των τελευταίων ετών έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να υποσιτίζονται και να πηγαίνουν νηστικά για ύπνο.

Σύμφωνα με έρευνα σε 16 χώρες από την Ipsos, για λογαριασμό της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Vision International, που ανακοινώνεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων τη Δευτέρα, έδειξε ότι ο υψηλός πληθωρισμός επηρέασε σημαντικά τις οικογένειες καθώς το 59% των γονέων που συμμετείχαν σε αυτή ανησυχούν ιδιαιτέρως για την πείνα μεταξύ των παιδιών και τον υποσιτισμό στις οικογένειές τους, με το 46% να ανησυχεί πώς θα βρει χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Στις 16 χώρες περιλαμβάνονται η Αυστραλία, το Μπανγκλαντές, η Βραζιλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, το Περού, οι Φιλιππίνες, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπου η Ipsos ρώτησε περίπου 1.000 ενήλικες σε κάθε κράτος. Στο Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ και το Μαλάουι, ρωτήθηκαν περίπου 500 άνθρωποι σε κάθε χώρα.

Έδειξε επίσης ότι το 37% των γονέων δήλωσε πως τα παιδιά τους δεν έχουν κατάλληλη σίτιση κάθε μέρα και το 21% δήλωσε ότι τα παιδιά τους έχουν πεινάσει τον τελευταίο μήνα.

Το ποσοστό των παιδιών που πηγαίνουν για ύπνο νηστικά αυξάνεται στο 38% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Στις ΗΠΑ, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι στο σπίτι τους το παιδί τους έχει πάει νηστικό για ύπνο διαμορφώθηκε στο 18%.

«Η πείνα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και δεν περιορίζεται σε κάποια χώρα ή μέρος του πλανήτη», δήλωσε ο Άντριου Μόρελι, πρόεδρος της World Vision International, σε ανακοίνωση.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε συμμετείχαν πάνω από 14.000 άνθρωποι από όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι τα παιδιά τους πήγαν για ύπνο νηστικά, το 46% επικαλέστηκε τον πληθωρισμό και το κόστος διαβίωσης ως τον βασικό λόγο. Οι επόμενοι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (39%) και ότι δεν δίδεται αρκετή προσοχή από τις κυβερνήσεις στις προσπάθειες για τον τερματισμό της πείνας (25%).

Photo by  hui sang

Διαβάστε ακόμη

“Το Τραγούδι της Μικρής Φάλαινας” στους κινηματογράφους
Έρευνα: Επαφή με την φύση και ψυχική υγεία των παιδιών
Περιστέρι: Έξι ανήλικα παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες
Το Χαμόγελο του Παιδιού: “Μην μοιράζεσαι τις τελευταίες σκέψεις ενός παιδιού”
Η εποχή της “Tiger Mom” τελειώνει: Οι νέοι γονείς αλλάζουν
Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

Δείτε ακόμη

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Planet Physics Summer Camp 2026 στο ΟΑΚΑ
Ηχορροές: ΑΙ και διαδραστική μουσική για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Το Χωριό του Αστερίξ στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών
“Ένα Σύννεφο που Φορούσε Παντελόνια” στην Εθνική Πινακοθήκη
“Μάμα Μία!” Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post