Σχολεία: Τί αλλάζει στο σχολικό πρόγραμμα πριν το Πάσχα

Μια βδομάδα πριν το Πάσχα το σχολικό πρόγραμμα για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια θα αλλάξει καθώς θα ενταχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία».

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με Εγκύκλιο την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024, θα υλοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024.

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της χώρας και συγκεκριμένα σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών: 6-8 ετών (Δημοτικό), 9-12 ετών (Δημοτικό), 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών είναι:

• Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

• Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

• Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

• Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και οι οδηγίες υλοποίησης της Ολυμπιακής Εβδομάδας εδώ. 

Διαβάστε ακόμη

“Τερατο-Μία” στους κινηματογράφους
Harvard: Πώς η υπεργονεϊκότητα σαμποτάρει τα παιδιά
«Όχι αδελφάκια, όχι τακούνια»: Η viral πρόσκληση για παιδικό πάρτι
Με βροχές και καταιγίδες η 28η Οκτωβρίου
Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Επίσκεψη κοινού σε πολεμικά πλοία στον Πειραιά

Δείτε ακόμη

Athens Halloween Festival 2026
Μπλιαχ: Ένα αηδιαστικά επιστημονικό Halloween
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 2050! – Διαγαλαξιακά ταξίδια στον χρόνο
“Ταξίδι στη Σελήνη” στο Αστεροσκοπείο
Εργαστήριο για παιδιά: Μικροί αγρότες
“Ο μικρός πρίγκιπας” από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Share This Post